Balanç de 12 anys del Programa de formació d'adults "Graduï's, ara pot!'

9.976 persones han obtingut el títol amb el Programa

query_builder   17 febrer 2003 19:03

event_note Nota de premsa

Balanç de 12 anys del Programa de formació d'adults "Graduï's, ara pot!'

9.976 persones han obtingut el títol amb el Programa

·El programa "Graduï’s, ara pot!”, destinat a garantir a totes les persones adultes el dret d’aprendre al llarg de tota la vida i fer possible l’obtenció de la titulació bàsica de Graduat escolar, es va executar des del maig de 1990 a octubre de 2002 i que ara desapareix.·“Graduï’s, ara pot!” ha tingut 48.527 persones inscrites en aquests 12 anys i 9.976 han pogut obtenir el títol gràcies al programa, que ha estat substituït pel programa “Graduï’s. Ara en secundària”.·El Departament de Benestar i Família, a través de TV de Catalunya, va crear una oferta formativa no presencial de formació bàsica, que ha estat un element clau de normalització lingüística del català.·En un acte al Teatre Nacional de Catalunya es lliuren avui els darrers títols de graduat escolar.

Barcelona, 17 de febrer de 2002

 “Graduï’s. Ara pot!!” és el programa que, des del 1990 fins al 2002, ha permès preparar-se des de casa per a l’obtenció del títol de graduat escolar. Les emissions televisives, que s’han editat en vídeo, han estat juntament amb els quaderns d’exercicis i el telèfon gratuït de consulta, els elements de què es compon el programa.

El Canal 33 ha emès les unitats didàctiques de les cinc àrees de graduat escolar. El telèfon gratuït de consulta està atès per especialistes en cada una de les àrees. Les persones que han participat en aquest programa han pogut sol·licitar el servei d’un tutor per assessorar-les en el procés d’aprenentatge.

EI Programa “Gradui’s, ara pot!” es va posar en marxa l’any 1990 amb l’objectiu de garantir a totes les persones adultes el dret d’aprendre al llarg de tota la vida i fer possible l’obtenció de la titulació bàsica de Graduat escolar. Durant aquests 12 anys han passat pels cursos de “Gradui’s, ara pot!” 48.527 persones i 9.976 han obtingut el títol de graduat escolar.

El passat 14 d’octubre, la Direcció General de Formació d’Adults del Departament de Benestar i Família va posar en funcionament el nou programa “Graduï’s ara en secundària”, adreçat a les persones majors de 18 anys que no poden assistir als centres i aules d’adults que imparteixen aquests ensenyaments, substituint l’anterior “Gradui’s, ara pot!”.

El nou programa permet preparar-se, des de casa, per a l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària (nova titulació bàsica que, d’acord amb la LOGSE, ha substituït l’antic Graduat Escolar). També s’ofereix la possibilitat d’obtenir aquest títol de manera presencial en les seves aules i centres de Formació d’Adults. Actualment hi ha 127 aules i centres a 34 comarques de Catalunya.

La consellera de Benestar i Família presideix l’acte de cloenda del programa “Graduï’s. Ara pot!!” al Teatre Nacional de Catalunya

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, presideix l’acte de cloenda del programa de formació a distància “Graduï’s. Ara pot!!” i de presentació del “Graduï’s. Ara en secundària” al Teatre Nacional de Catalunya. En el curs de l’acte es lliuren els darrers títols de graduat escolar.

Prendran la paraula diversos alumnes de Programa “Gradui’s, ara pot!”, que donaran testimoni de les seves experiències. També hi participaran periodistes i actors com la Gemma Nierga i el Jordi Banacolocha i es retrà un homenatge al cantant del grup Sau Carles Sabater, un dels conductors de les unitats de televisió del programa “Graduï’s. Ara pot!!”. L’homenatge serà a càrrec del seu company musical Pep Sala, que interpretarà alguns temes del grup.