El conseller Carretero i Grau anuncia la creació del Comitè Català d'Emergències per coordinar l'ajut català davant qualsevol catàstrofe arreu del món [Actualitzada]

query_builder   14 abril 2004 12:33

event_note Nota de premsa

El conseller Carretero i Grau anuncia la creació del Comitè Català d'Emergències per coordinar l'ajut català davant qualsevol catàstrofe arreu del món [Actualitzada]

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero i Grau, ha anunciat avui la pròxima constitució del Comitè Català d’Emergències per catalitzar i coordinar l’ajuda catalana davant qualsevol mena de catàstrofe.

En el marc d’una interpel·lació parlamentària relativa a la política de cooperació exterior del Govern català, el conseller ha explicat els eixos bàsics de la política de cooperació internacional pròpia de Catalunya, que s’executarà a través de la Secretaria de Cooperació Exterior, dependent del Departament de Governació i Administracions Públiques.

A partir de la Llei de cooperació al desenvolupament, aprovada pel Parlament de Catalunya, es desplegarà una bateria de mesures, entre les quals destaquen la creació d’un registre d’ONG, la constitució del Comitè Català d’Emergències i el foment de la cultura de la pau.

En aquesta legislatura, i en compliment de l’acord de govern catalanista i d’esquerres, la Generalitat incrementarà substancialment els recursos econòmics destinats a la cooperació internacional. En aquest sentit, el pressupost d’enguany destinarà 20 milions d’euros a la cooperació exterior, davant els 14 milions d’euros gastats el 2003. L’objectiu final és arribar a destinar a la cooperació exterior el 0,7% dels tributs propis de la Generalitat durant aquesta legislatura.

A més, el Departament prioritzarà la cooperació internacional en un grup de països per tal de fer-la més efectiva: Marroc, Bolívia, Equador, Moçambic, Guatemala, Nicaragua i el Salvador. En aquests estats s’afavorirà la cooperació regional i el desenvolupament integral perquè hi hagi més coordinació entre sindicats, universitats, ONG i empreses.