La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Josep Coll, presenten el material informatiu sobre l’ampliació de la UE dirigit als escolars

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Marta Cid, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Josep Coll, presenten els materials informatius i didàctics sobre l’ampliació de la Unió Europea del proper 1 de maig. Es distribuiran durant aquest mes d’abril als 68.000 alumnes de quart curs d’ESO de Catalunya i a 4.000 professors i professores dels mil centres públics i privats de secundària de Catalunya.

El materials han estat produïts conjuntament per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, que n’ha assegurat l’assessorament, la traducció al català i l’edició, i per l’Oficina de cooperació educativa i científica internacional del Departament d’Ensenyament que ha creat i coordinat el CD interactiu La Unió Europea s’amplia i el quadern d’orientacions didàctiques que l’acompanyen. La Subdirecció general de formació permanent i recursos pedagògics n’ha assumit la supervisió.

L’1 de maig de 2004, la Unió Europea passarà de 15 a 25 Estats membres. Així, en el que és el procés d’ampliació més important de la història de la Unió Europea, deu estats del centre del continent i de la Mediterrània s’hi adheriran: Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, la República Txeca i Xipre.

D’aquesta manera, la Unió Europea reunirà 25 estats, tot guanyant un 23% de territori i 70 milions de ciutadans, fins a assolir una població total de més de 450 milions de persones. L’ampliació de la UE és una oportunitat històrica de reunificar Europa pacíficament després de generacions de divisió i conflicte. L’ampliació permetrà estendre l’estabilitat i la prosperitat de la UE a un gran nombre de països, tot consolidant la transició política i econòmica que ha experimentat l’Europa central i oriental des de 1989.

Acte:  Presentació del material informatiu sobre l’ampliació de la UE als escolars

Dia:    Dijous, 15 d’abril de 2004

Hora:  13,00 hores

Lloc:   Hotel Barceló Sants (Pl. dels Països Catalans, s/n) de Barcelona

Barcelona, 14 d’abril de 2004