L'IES Escola Bonanova i l'IES Quercus obtenen la certificació de qualitat ISO 9001

query_builder   25 juny 2003 11:17

event_note Nota de premsa

L'IES Escola Bonanova i l'IES Quercus obtenen la certificació de qualitat ISO 9001

L’IES Bonanova de Barcelona i l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, han obtingut la certificació de qualitat ISO 9001 que atorga l’entitat internacional LGAI Thecnological Centre. La concessió de la certificació ISO 9001, que fixa els estàndards internacionals de qualitat, significa el reconeixement a la tasca realitzada en la millora de la qualitat dels ensenyaments que imparteixen aquests centres. Amb aquestes dues noves certificacions, són ja quatre els instituts de Catalunya que l’han obtingut. Els altres dos són l’IES-SEP Lacetània de Manresa i l’IES La Garrotxa d’Olot.

L’IES Quercus realitza ensenyaments de Formació professional, ESO i Batxillerat i l’IES Bonanova imparteix formació professional específicament de la família professional de sanitat.

La certificació ISO 9001:2000 és atorgada per una entitat independent, després de la realització d’una auditoria general en què es comprova que els instituts disposen d’un sistema de gestió documentat, implantat, coherent i que s’avalua i es millora de manera permanent. 

La certificació abasta les activitats fonamentals que realitzen els centres: elaboració del projecte educatiu, pla estratègic, projecte curricular, la formació del professorat, l’acollida, seguiment, orientació, ensenyament i avaluació de l’alumnat, la formació en centres de treball, la gestió de la satisfacció de l’alumnat, les famílies i les empreses, la gestió, manteniment i seguretat dels recursos, etc.

Els centres esmentats formen part del projecte “Qualitat i millora contínua”, que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en el qual hi participen 30 centres educatius catalans. L’objectiu d’aquest projecte és l’experimentació de nous models de gestió que cerquin la millora contínua de la qualitat de l’ensenyament. Durant l’any 2004, està previst que altres 10 centres públics de secundària obtinguin la certificació de qualitat ISO 9001, fet que contribuirà a la consolidació d’un sistema educatiu de qualitat al servei de la comunitat educativa.

Barcelona, 25 de juny de 2003