L'IES Pere Martell de Tarragona ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001

query_builder   3 juny 2004 13:03

event_note Nota de premsa

L'IES Pere Martell de Tarragona ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001

L’IES Pere Martell de Tarragona ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001 que atorga l’entitat internacional LGAI Thecnological Centre. La concessió de la certificació ISO 9001, que fixa els estàndards internacionals de qualitat, significa el reconeixement a la tasca realitzada en la millora de la qualitat dels ensenyaments que imparteixen aquests centres. Amb aquesta nova certificació, són ja 7 els instituts de Catalunya que l’han obtingut. Els altres sis són l’IES-SEP Lacetània de Manresa, l’IES La Garrotxa d’Olot, l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, l’IES Escola Bonanova de Barcelona, l’IES Francesc Vidal i Barraquer de Tarragona i l’IES de l’Ebre de Tortosa.

La certificació ISO 9001:2000 és atorgada per una entitat independent, després de la realització d’una auditoria general en què es comprova que els instituts disposen d’un sistema de gestió documentat, implantat, coherent i que s’avalua i es millora de manera permanent. 

La certificació abasta les activitats fonamentals que realitzen els centres: elaboració del projecte educatiu, pla estratègic, projecte curricular, la formació del professorat, l’acollida, seguiment, orientació, ensenyament i avaluació de l’alumnat, la formació en centres de treball, la gestió de la satisfacció de l’alumnat, les famílies i les empreses, la gestió, manteniment i seguretat dels recursos, etc.

Els centres esmentats formen part del projecte “Qualitat i millora contínua”, que impulsa el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en el qual hi participen 39 centres educatius catalans. L’objectiu d’aquest projecte és l’experimentació de nous models de gestió que cerquin la millora contínua de la qualitat de l’ensenyament. Està previst que ens els propers mesos altres 6 centres públics de secundària obtinguin la certificació de qualitat ISO 9001, fet que contribuirà a la consolidació d’un sistema educatiu de qualitat al servei de la comunitat educativa.

Barcelona, 3 de juny de 2004