L'Auditori acull el concert del primer Certamen de Cant Coral a l'Escola

Demà també es clou la IX Trobada de Corals d'Educació Secundària

query_builder   28 abril 2003 11:59

event_note Nota de premsa

L'Auditori acull el concert del primer Certamen de Cant Coral a l'Escola

Demà també es clou la IX Trobada de Corals d'Educació Secundària

Demà dimarts, dia 29 d’abril, a les quatre de la tarda, tindrà lloc a la Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona, el concert de la fase final del Primer Certamen de Cant Coral a l’Escola.

El Departament d´Ensenyament va posar en marxa el Primer Certamen de Cant Coral a l’Escola amb l’objectiu de difondre la pràctica i la creació musical de les alumnes i els alumnes d’Educació Infantil i Primària, per tal de reconèixer la gran tasca musical i educativa que realitza el professorat d’aquestes etapes educatives i distingir el treball que els centres docents duen a terme en aquest camp.

En aquest certamen hi ha participat prop de 4.000 alumnes d’Educació Infantil i Primària d’arreu de Catalunya. El certamen s’ha desenvolupat per fases: una primera fase territorial i la fase final. Les corals finalistes rebran un ajut per al seu desplaçament a la fase final, i els centres participants en la fase final rebran un diploma acreditatiu i la gravació corresponent.

Cada coral finalista interpretarà de forma individual una cançó popular o una cançó de músiques del món i totes les corals finalistes interpretaran de forma conjunta diverses peces musicals.

Les cançons de la fase final es poden acompanyar amb un instrument polifònic (piano, guitarra o teclat), a més dels instruments melòdics o de percussió que la coral consideri adients.

El cant coral és un excel·lent mitjà d’expressió musical col·lectiva, esdevé la base fonamental per a la pràctica musical a l’escola i té un paper molt important en la formació personal i social dels infants i dels joves.

D’altra banda, a la una del migdia, i a la mateixa Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona, es farà el concert de cloenda de la IX Trobada de Corals d’Educació Secundària.

La IX Trobada de Corals d’Educació Secundària, com les anteriors trobades, pretén fomentar i difondre la creació musical entre els nois i noies de secundària i reconèixer la gran labor musical i educativa que realitza el seu professorat.

Les trobades de corals d’educació secundària van néixer l’any 1992 amb l’objectiu de transmetre als joves el fet musical i coral com a element educatiu d’unió i amistat, i han estat possibles gràcies a l’entusiasme que hi ha posat els professors i professores de música i l’alumnat. Enguany han participat joves de les corals de 66 centres d’arreu de Catalunya.

Barcelona, 28 d’abril de 2003