Ensenyament modifica el sistema de sorteig de places en situació d'empat en el procés de preinscripció i matrícula

Ainstàncies del Síndic de Greuges i de la Societat Catalana de Matemàtiques

query_builder   10 maig 2004 12:02

event_note Nota de premsa

Ensenyament modifica el sistema de sorteig de places en situació d'empat en el procés de preinscripció i matrícula

Ainstàncies del Síndic de Greuges i de la Societat Catalana de Matemàtiques

El Departament d’Ensenyament va fer el passat dijous, dia 6 de maig, a la Sala d’Actes del Departament d’Ensenyament, el sorteig públic per determinar el número a partir del qual s’ordenaran les sol·licituds per tal de dirimir les situacions d’empat al procés de preinscripció i matrícula d’alumnes dels ensenyaments d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria per al curs escolar 2004-2005. El sorteig afecta aquells centres docents on la demanda de places ha superat l’oferta i on es donen situacions d’empat. És a dir, el repartiment de places d’aquells alumnes que d’acord amb els barems que estipula el Decret d’Admissió de l’Alumnat han obtingut la mateixa puntuació.

Fins ara, el desempat es produïa en funció d’un sorteig a partir d’una lletra. Aquest sistema va ser molt qüestionat per part del Síndic de Greuges, que havia rebut queixes al respecte, i de la Societat Catalana de Matemàtiques, que argumentava que mitjançant el sorteig per lletra hi havia persones que tenien moltes menys probabilitats que altres només en funció del cognom que tenien.

El procediment que es va dur a terme el dia 6 de maig és numèric i, segons els especialistes, molt més equitatiu. Durant el sorteig, que es va celebrar a les 11,00 hores al Departament d’Ensenyament, va ser presents dos representants per part del Síndic de Greuges i membres de la Societat Catalana de Matemàtiques.

El nombre de sol·licituds per a la preinscripció i matrícula d’alumnes dels ensenyaments d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, per al curs escolar 2004-2005 és de 128.882, que s’ha posat com a valor del divisor. Com a resultat del sorteig, el número que a partir del qual (ell inclòs) s’ordenaran les sol·licituds per tal de dirimir les situacions d’empat en aquest procés de preinscripció i matrícula és el 105.517.

El calendari de preinscripció per al curs 2004-2005 és el següent: el dia 5 de maig es van penjar les llistes amb els barems als centres docents. Els dies 6, 7 i 10 de maig, comença el període de reclamacions. L’11 de maig es resoldran les reclamacions, i el proper 12 de maig sortiran les llistes amb el barem, un cop resoltes les reclamacions. Finalment, el 28 de maig, es publicaran les llistes d’assignació de places.

Barcelona, 10 de maig de 2004