DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

Jaume Magré Ferrán, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya

Nascut a Lleida l’any 1964.

Professor Titular de Ciència Política a la Universitat de Barcelona. Magré compta amb una sòlida trajectòria acadèmica i professional en l’àmbit de la ciència política, especialitzant-se en govern local i sistemes polítics municipals. És doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona, Llicenciat en Filosofia per la mateixa universitat i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com a director de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals des de 2006, Magré ha impulsat recerques i estudis orientats a la millora de l’administració local. En la seva activitat investigadora, ha publicat diverses obres sobre comportament electoral, autonomies municipals i àrees metropolitanes, i ha participat com a expert en nombrosos projectes nacionals i internacionals. Així mateix, ha col·laborat amb entitats com la Unió de Gestors Territorials d’Europa (UDITE) i forma part de grups de recerca en estudis locals.

La seva experiència docent inclou assignatures en Ciència Política i Metodologies de la Recerca a la UB, on també coordina el grup de recerca en Estudis Locals (GREL). Magré Ferrán és reconegut per la seva tasca de divulgació i assessorament en polítiques locals, aportant una perspectiva acadèmica i pràctica sobre el funcionament de les administracions municipals.


DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

José Luis Duran, president de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya

Nascut a Barcelona el 1970.

Enginyer en electrònica per la Universitat de Barcelona i enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Fins a l’actualitat, Duran ha estat director de l’Institut Escola del Treball (Barcelona), l’institut públic d’FP més gran de l’Estat, amb més de 3.100 alumnes. En aquest mateix centre ha dut a terme diferents tasques com a subdirector, coordinador de Qualitat o professor de sistemes electrònics i de sistemes electrotècnics i automàtics. Durant la seva direcció a l’Institut Escola del Treball, ha establert una relació amb el teixit productiu i empresarial, així com amb els agents empresarials i sindicals, per tal de fer possible l’augment de la Formació Dual i dels projectes d’innovació desenvolupats.

També relacionat amb l’àmbit de l’FP, des de 2019 i fins ara ha estat vicepresident de l’Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa. En aquesta entitat, ha participat en la definició de l'estratègia, i ha establert contactes amb empreses per promoure la formació professional i facilitar els contactes amb els centres d'FP i les empreses.

En l’àmbit de la formació docent, durant els 28 anys d’experiència ha realitzat més de 50 cursos de formació i ha impartit una desena com a formador, que abasten diferents temàtiques: enginyeria elèctrica i electrònica; lideratge d’equips; gestió de qualitat a l’ensenyament, enginyeria de legalització d’activitats, entre d’altres.


DEPARTAMENT D’EMPRESA I TREBALL

Isidor García Sánchez, nou director de l'Agència Catalana del Consum

Nascut a Barcelona l’any 1958.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB), la seva trajectòria laboral està lligada al món de l'advocacia, particularment en l’àmbit del consum, així com de l'administració pública i la docència.

Des del 1983 fins a l'actualitat, ha exercit d'advocat col·legiat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, on ha format part de la Secció de Dret Civil i de Dret de Consum de la Comissió de Cultura. Així mateix, durant aquest període, ha prestat diversos serveis professionals, sent coordinador responsable de la Comissió Normativa del mateix Col·legi, assessor jurídic i secretari general de la Unió de Consumidors de Catalunya- UCE, o assessor normatiu del Consell de Col·legis de Procuradors de Tribunals de Catalunya, entre d'altres.

En l'àmbit del sector públic, del 2003 al 2007, ha estat cap del Gabinet de la conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, i posteriorment, fins al 2011, ha exercit com a director general de Recursos de l'Administració de Justícia del Departament. Des de 2019 fins a l'actualitat, ha estat membre de l'Observatori de Dret Privat de Catalunya de la Conselleria de Justícia.

Isidor García ha estat sempre lligat a la docència universitària, i des de l'any 1982 ha exercit de professor de les assignatures de Dret Civil i Dret de l'Empresa a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona (UB). Així mateix, també ha impartit Dret Civil a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i ha estat professor a l'Institut Català de Consum de la Generalitat de Catalunya.


DEPARTAMENT DE TERRITORI, HABITATGE I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

José Alberto Carbonell, president del Port de Barcelona

Nascut a Barcelona l’any 1964.

Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té un màster en Direcció i Administració d’Empreses (MBA) per EADA Business School Barcelona i un Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) per l’IESE Business School.

Va començar a treballar al port de Barcelona el 1991 i, després d’assumir diverses responsabilitats, va ser nomenat director general de la institució el gener de 2009. Durant la seva etapa com a director general, ha pres part en el procés de transformació i modernització del port, d’acord amb els successius plans estratègics de l’entitat. Més recentment, s’ha implicat notablement en l’organització de la Copa Amèrica a Barcelona.

El passat mes de març es va crear la societat Train Port Barcelona, participada pel Port de Barcelona i Adif, de la qual va ser nomenat president des de la seva fundació.

D’altra banda, el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports li va atorgar la medalla al Mèrit Professional el 2022.

Santiago Castellà Surribas, president del Port de Tarragona

Nascut a Barcelona l’any 1967.

Des del gener del 2023 és subdelegat del Govern d'Espanya a Tarragona. En les dues darreres legislatures, des del 2019, ha estat senador electe per la província de Tarragona.

Castellà és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Nacional d'Educació a Distància, postgrau en Estudis Europeus i internacionals, màster en Seguretat, Pau i Defensa per l'Institut Universitari General Gutiérrez Mellado, i doctor en Dret Internacional per la Universitat de Barcelona. Durant 25 anys ha estat professor del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV), on ha impartit assignatures de Dret internacional, Dret de la Unió Europea, Drets Humans i Cooperació internacional. També ha estat degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i vicerector de Relacions Externes i Internacionals de la URV.

President de la Comissió de Política Lingüística de la Xarxa Vives d'Universitats, va ser director del primer Pla d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, 2010-12. És director del Màster de Dret Ambiental, del Màster en Gestió Global de la Immigració, del Postgrau a Smart City, del Màster en Cooperació Internacional al Desenvolupament, del Màster en Justícia Penal Internacional, i director del Màster internacional "Smart City Management" amb la Universitat de Barcelona.

Castellà ha publicat més d’una cinquantena de textos sobre drets humans, protecció internacional de les minories, diferents aspectes de dret internacional públic, i relacions de l'Estat amb les confessions religioses. Ha estat creador de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City; i director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili. És director científic de l'Observatori Desaparició forçada de Menors (ODFM), que lluita per clarificar el robatori de nadons a Espanya durant el franquisme.

El nou president del Port de Tarragona és acadèmic de número i membre de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED), de la qual és secretari general adjunt, i secretari general de la Fundació Pro-RAED; patró de la Fundació Francisco Ferrer Guardia, de la Fundació Trencadís pel Modernisme a Tarragona i impulsor de la Fundació Carme Chacón. També és membre de l’Observatori de Drets Humans d’Espanya.