Reunió de la Comissió de Treball de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana
Aquest mes, representants de l’Acord es trobaran amb diferents sectors implicats per exposar-los algunes de les propostes estratègiques
La Comissió de Treball de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana s’ha reunit per supervisar l’evolució dels treballs, que segons el coordinador de les vuit comissions que elaboren les propostes de contingut, Josep Oliver,“avancen a bon ritme, gràcies a l’esforç i la voluntat de consens de totes les parts”. D’aquesta manera, i segons ha dit, “els primers resultats de l’Acord estratègic es donaran a conèixer a finals del mes de juliol, i algunes de les propostes estratègiques s’inclouran ja en els pressupostos de la Generalitat per al 2005”. Oliver ha explicat que sobretot s’ha avançat en camps com el subministrament d’energia, la mobilitat i l’adaptació de la formació professional a les necessitats del mercat laboral.
La Comissió de Treball ha valorat positivament el desenvolupament de les primeres propostes de la Línia de Treball sobre infrastructures, que fan referència a la millora de la mobilitat en un determinat nombre de grans polígons industrials. Aquesta línia de treball especialitzada ha abordat igualment algunes propostes dirigides a assegurar el subministrament d’energia elèctrica.
Per la seva banda, la comissió que s’ocupa de la formació professional ha avaluat les propostes que s’estan formulant per al llançament dels primers centres integrats que s’establirien amb caràcter pilot en algunes comarques industrials.
Altres propostes d’acord que estan adquirint un determinat nivell de consens són les relatives al desplegament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la difusió de les noves tecnologies i la configuració d’un marc estable de diàleg social i d’interlocució entre els agents socials i el Govern.
Paral·lelament a les reunions formals de la Comissió de Treball, i de les vuit comissions, els responsables de l’Acord han previst tot un seguit de trobades amb representants del món de l’empresa, de la universitat i del sector financer, entre d’altres. L’objectiu és acostar les solucions que proposa l’Acord a aquests sectors, com a part implicada i afectada pels problemes que l’actual model de creixement de l’economia catalana pot plantejar a llarg termini. Així, per exemple, ja s’ha concertat per als propers dies una reunió amb el Consell General de Cambres de Catalunya.
La Comissió de Treball integra representants de les institucions que van signar la Declaració per a l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana que són els departaments d’Economia i Finances, de Treball i Indústria, i de Comerç i Turisme, les patronals Foment del Treball, PIMEC i FEPIME, i els sindicats CC.OO. i UGT.
Barcelona, 6 de juliol del 2004