Homs inaugura la nova seu del Col·legi de Mediadors d'Assegurances Titulats de Barcelona

La Mediació es converteix en el primer canal de distribució l'any 2002 amb un volum de negoci de 20.201 M€

query_builder   22 octubre 2003 18:23

event_note Nota de premsa

Homs inaugura la nova seu del Col·legi de Mediadors d'Assegurances Titulats de Barcelona

La Mediació es converteix en el primer canal de distribució l'any 2002 amb un volum de negoci de 20.201 M€

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Francesc Homs, ha inaugurat aquesta tarda la nova seu del Col·legi de Mediadors d’Assegurances Titulats de Barcelona. El nou edifici, situat al número 33 del Passeig de Sant Joan, té una superfície de 1.100 metres.“El sector dels mediadors d’assegurances és un dels més dinàmics i vius del mercat assegurador català. Prova d’això són els bons resultats  en volum de negoci registrats l’any passat, que posen de manifest la seva capacitat per adaptar-se als canvis i les transformacions dels nous temps”, assegura el Conseller.

Segons Investigació Cooperativa entre Entitats Asseguradores (ICEA), l’any 2002 els mediadors van canalitzar el 41,89% de les primes, el que significa 20.201 milions d’euros. Aquestes xifres situen la mediació com el primer canal de distribució en superar la banca-assegurança en el mercat de les assegurances. Bancs i caixes van realitzar el 40,75% de les primes, uns 19.651 milions d’euros. Finalment, les entitats de venda directa es van fer amb el 17,36% del mercat de les primes, el que representa 8,371 milions d’euros.

Per branques, l’assegurança de Vida va tancar el 2002 amb un volum de primes de 48.500 milions d’euros, un 15,3% més que l’any anterior, segons les primeres estimacions d’UNESPA. Finalment, les de No Vida es van incrementar un 13%.

Medalles d’or de la mediació

Durant l’acte d’inauguració, el Conseller també ha estat l’encarregat de lliurar la medalla d’or que el Col·legi de Mediadors atorga a Francesc Bonet, per la seva intensa dedicació personal a promocionar la figura del mediador. I la medalla d’or, a títol pòstum, a Esteve Camarasa, per haver estat el president més emblemàtic que ha tingut el Col·legi.

Barcelona, 22 d’octubre del 2003