Analitzen amb el doctor Miquel Vilardell l’evolució dels treballs de la comissió

Els consellers d’Economia i Finances, Antoni Castells, i de Salut, Marina Geli, es van reunir ahir a la tarda amb el doctor Miquel Vilardell, president del Grup de Treball per a la racionalització i el finançament de la despesa sanitària. La reunió ha servit per analitzar les primeres propostes de la comissió, que ja es troben en la fase final de redacció. Les mesures que s’estan estudiant van encaminades a dotar de més recursos la sanitat catalana i a millorar-ne l’eficiència. Durant els sis mesos de treballs, aquesta comissió s’ha reunit amb representants de 21 institucions vinculades amb el món sanitari així com dels agents socials per conèixer de primera mà la seva opinió sobre el futur del sistema sanitari a Catalunya.

El termini per lliurar al Govern l’estudi definitiu finalitza el 31 de gener del 2005. El document que està acabant de redactar la comissió fa una radiografia de la situació financera de la sanitat catalana i proposa una llista ponderada de mesures concretes analitzant l’impacte que cada una d’elles tindria sobre el sistema.

Després que l’informe economicofinancer detectés que 2.193 milions d’euros corresponien a despesa sanitària acumulada i essent conscient que aquest tipus de despesa creix per sobre dels ingressos per raons estructurals, el govern va constituir aquest Grup de treball per analitzar la situació financera del sector sanitari català. Els experts que l’integren tenen l’encàrrec de proposar diverses mesures que permetin racionalitzar la despesa i al mateix temps mantenir l’eficiència i la qualitat dels serveis.

El Grup de treball per  a la racionalització i el finançament de la despesa sanitària l’integren, a més del president, Anna cabré, Julián García Vargas, Eduardo Jaurrieta, Joan Ramon Laporte, Guillem López Casasnovas, Santiago Marimón, Gabriel Masfurroll, Jordi Mercader, Vicenç Navarro, Adolf Todó, Josep Maria Via i Joan Viñas.