El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut del Patrimoni Històric Espanyol del Ministeri de Cultura han acordat revisar els criteris aplicats en les obres dutes a terme en la Cripta de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, amb la finalitat d’analitzar les actuacions realitzades fins ara i redefinir les pautes per a futures intervencions.

 La Generalitat i el Ministeri han arribat a aquest acord després de diversos contactes entre ambdues administracions, arran dels que ha estat mantenint el Departament de Cultura del govern català amb nombrosos especialistes i experts en Gaudí, així com amb col·lectius ciutadans i professionals. Aquests contactes es van intensificar a finals del passat mes de setembre, amb la renúncia de la direcció facultativa i la conseqüent paralització de les obres.

Des de l’inici de la present legislatura, el Departament de Cultura de la Generalitat ha mantingut reunions amb l’Institut del Patrimoni Històric Espanyol del Ministeri de Cultura, organisme responsable de procedir a l’encàrrec de la direcció facultativa i de la gestió de les partides pressupostàries destinades a l’execució del projecte,  per a redefinir-ho.

Barcelona, 15 de novembre de 2004