La Generalitat atorga l'onzè Premi Blanquerna al poble de Madrid en homenatge a les víctimes de l'11 de març

El lliurament del guardó tindrà lloc pròximament a Madrid

query_builder   19 abril 2004 17:03

event_note Nota de premsa

La Generalitat atorga l'onzè Premi Blanquerna al poble de Madrid en homenatge a les víctimes de l'11 de març

El lliurament del guardó tindrà lloc pròximament a Madrid

La Generalitat atorgarà l’XI Premi Blanquerna al poble de Madrid, a través del seu alcalde, Alberto Ruiz Gallardón, “en homenatge a les víctimes dels atemptats del passat 11 de març i als madrilenys i madrilenyes en el seu conjunt, que van demostrar a tot el món una enteresa i un sentit de la solidaritat admirables en uns moments molt difícils”, segons ha decidit avui el jurat del Premi.

El jurat, que s’ha reunit avui a Barcelona, està presidit per la consellera de Cultura, Caterina Mieras, i integrat enguany per l’historiador i catedràtic de la UNED Javier Tusell, la professora emèrita de la Universitat Complutense de Madrid Carmina Virgili, l’historiador Raymond Carr, l’escriptor i acadèmic Pere Gimferrer, el president de la Fundación Encuentro, José María Martín Patino, i el secretari general del Departament de la Presidència de la Generalitat, Ramon Garcia-Bragado, com a secretari del jurat. A la reunió també ha assistit el delegat del govern de la Generalitat a Madrid, Manuel Royes.

Des de l’any 1993, en què es va instituir per la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, el Premi Blanquerna, que es concedeix anualment, reconeix i agraeix el treball i l’actitud d’aquelles persones o entitats que s’han distingit per la seva contribució al desenvolupament, la promoció, el coneixement i la projecció de Catalunya. L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc pròximament a Madrid.

Els anteriors guanyadors del Premi Blanquerna van ser: Fernando Lázaro Carreter (1993), Adolfo Suárez (1994), Federico Mayor Zaragoza (1995), Octavio Paz (1996), Joaquín Ruiz-Giménez (1997), Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón (1998), la Residencia de Estudiantes de Madrid (1999), José María Martín Patino (2000), Javier Tusell (2001) i Jorge Semprún (2002).

Barcelona, 19 d’abril de 2004