Des de demà fins al pròxim 30 de maig, la Filmoteca de Catalunya ret un homenatge a l’actriu catalana Rosa Maria Sardà. El cicle es compon d’un total de deu pel•lícules que la mateixa Sardà ha escollit dins la seva filmografia.
La polifacètica actriu catalana compartirà amb el públic de la sala Aquitània la seva experiència en el món de la interpretació després de la projecció, el dilluns 24 de maig, a les 19:00 hores, de la pel•lícula “Anita no perd el tren”, un film de Ventura Pons on interpreta una taquillera de cinema prejubilada que inicia una relació amb un obrer de la construcció.
Rosa Maria Sardà ha estat vinculada a l’escena barcelonina des de la seva infància i ha tingut una prolífica carrera tant en teatre, com en cinema i televisió. Ha aconseguit una gran popularitat gràcies a la seva comicitat basada en una gran complicitat amb el públic. El seu talent ha estat guardona amb molts premis, entre els quals destaca, el Sebastià Gasch, el Margarita Xirgu, i el Nacional de Teatre. En cinema destaca el Goya a la millor actriu femenina de repartiment per “¿Por qué lo llaman amor cuando quieren decir sexo?”; el premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya per “La febre d’or” (Gonzalo Herralde, 1992); i el de millor actriu en els Festivals de Miami i Penyíscola per “Anita no perd el tren”.
Els títols inclosos en el cicle i les seves dates de projecció són els següents:
Actrius, de Ventura Pons (1996) 20 de maig
Moros y Cristianos, de Luís García Berlanga (1987) 21 de maig
Sin vergüenza, Joaquín Oristrell (2001) 22 de maig
Grandes ocasiones, de Felipe Vega (1997) 23 de maig
Anita no perd el tren, de Ventura Pons (2000) 24 de maig
Alegre ma non troppo, Fernando Colomo (1994) 25 de maig
¿Por qué lo llaman amor cuando quieren decir sexo?”, de Manuel Gómez Pereira (1992) 26 de maig
Parella de tres, d’Antoni Verdaguer (1995) 27 de maig
Dos tipos duros, Juan Martínez Moreno (2003) 28 de maig
A mi madre le gustan las mujeres, de Inés i Daniela Fejerman (2001) 30 de maig
Barcelona, 19 de maig de 2003
Més informació a: http://cultura.gencat.net/filmo/index.htm