El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha lamentat la mort de Miquel Martí i Pol, de qui ha destacat que “com a poeta ha estat un dels grans referents per a l’actual generació de catalans i catalanes”. El conseller s’ha desplaçat a Vic per expressar personalment el seu condol a la família.

 Jordi Vilajoana ha manifestat que Miquel Martí i Pol ha estat “un dels poetes més llegits de la literatura catalana actual, amb una gran capacitat per apropar la poesia a molta gent, a persones de totes les edats”.

 El conseller de Cultura s’ha referit a la prolífica obra poètica de Martí i Pol i ha assenyalat que “la malaltia li va donar una especial sensibilitat que es va reflectir en la seva obra”. Vilajoana també ha assenyalat que Martí i Pol “relacionava la seva lluita contra la malaltia amb la lluita per portar Catalunya més lluny”.

 Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929) havia rebut, entre d’altres guardons, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1983), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1991), el Premi Nacional de Cultura del Govern català (1998) i la Medalla d’Or de la Generalitat (1999).

Barcelona, 11 de novembre de 2003