El TERMCAT forma especialistes en terminologia en diverses llengües europees

Imparteix un curs a Sardenya del 8 al 12 de setembre

query_builder   5 setembre 2003 10:11

event_note Nota de premsa

El TERMCAT forma especialistes en terminologia en diverses llengües europees

Imparteix un curs a Sardenya del 8 al 12 de setembre

El Centre de Terminologia TERMCAT, en el marc de les activitats de cooperació internacional en matèria terminològica, imparteix un curs de formació en terminologia a Sardenya amb motiu de la recent constitució de l’Ufitziu de sa Limba Sarda (www.uls.it), organisme sostingut per l’administració provincial de Sardenya que té com a finalitat la recuperació i la promoció de l’ús de la llengua sarda en tots els sectors de la societat.

El curs, que es durà a terme del 8 al 12 de setembre a la ciutat de Nùgoro, pretén oferir als tècnics lingüístics que treballen a l’Ufitziu una visió dels conceptes bàsics en què es fonamenta la terminologia, dels criteris i mètodes de treball per a l’elaboració de diccionaris i productes terminològics d’àmplia divulgació i dels recursos que poden facilitar la producció de terminologies.

En aquesta mateixa línia, el TERMCAT també va participar durant el mes de juliol en un seminari de formació en terminologia a la Universitat de Còrsega Pascal Paoli, coordinat per la Unió Llatina en el marc del projecte Linmiter (www.linmiter.net), projecte que té per objectiu afavorir el desenvolupament lexicogràfic i terminològic de les llengües llatines menys difoses. El TERMCAT s’ocupà de la formació metodològica per a l’elaboració de terminologies sectorials o temàtiques. El seminari comptà amb la presència de terminòlegs de les altres 7 llengües que participen en el projecte: el cors, el gallec, l’occità, l’aromanès, el friülès, el ladí i el sard.

Amb aquestes i altres actuacions de formació en l’àmbit europeu, el TERMCAT respon a les peticions de col·laboració dels diferents organismes que treballen en el desenvolupament de les llengües menys difoses, aportant l’experiència de treball que actualment el consolida com un referent terminològic per a aquestes llengües.

El TERMCAT és un consorci participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana.

Barcelona, 5 de setembre de 2003

Més informació awww.termcat.net