RuralCat publica un dossier informatiu per prevenir el foc bacterià

query_builder   20 maig 2003 16:34

event_note Nota de premsa

RuralCat publica un dossier informatiu per prevenir el foc bacterià

L’objectiu d’aquesta iniciativa és implicar als productors de fruita en la detecció de la malaltia

RuralCat, el portal agroalimentari i del món rural,  ha publicat un especial sobre el foc bacterià a Catalunya amb l’objectiu d’ajudar a la detecció d’aquesta malaltia. El propòsit és implicar al ciutadà en la lluita contra aquest mal que pot causar greus perjudicis econòmics a les plantacions fruiteres del camp català.

En aquest sentit, el dossier informatiu de RuralCat és un compendi d’imatges i informacions associades sobre els diferents estadis de la malaltia, que inclou un seguit de recomanacions i adreces útils on dirigir-se per alertar els responsables del  Servei i de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Aquesta iniciativa busca la implicació ciutadana en la detecció i eradicació d’una plaga de fàcil propagació que va aparèixer per primer cop a l’Estat espanyol l’any 1995. Tot i que a Catalunya, concretament a Lleida, la malaltia es va detectar al 1998 i al 1999, fins el moment no han aparegut nous focus. No obstant això, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca continua mantenint la alerta.

Aquesta iniciativa constitueix la primera de les accions de divulgació previstes sobre simptomatologia de plagues i malalties que afecten la fructicultura. Justament aquests dies s’està elaborant la publicació a RuralCat sobre el virus de la Sharka que afecta els presseguers i nectarines.

El portal agrari i rural Ruralcat.net (http://www.ruralcat.net) és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya. El seu objectiu: apropar el món rural a les noves tecnologies i facilitar l’accés d’aquest col·lectiu a la informació, els serveis i la formació, sobretot no presencial, que interessa al sector.

Aquest projecte, el pioner d’aquesta temàtica de tot l’Estat espanyol, ha estat concebut com una comunitat virtual que afavoreix l’intercanvi de coneixements i experiències entre els propis usuaris. En aquest sentit, totes les persones inscrites tenen accés gratuït al seu propi compte de correu i la possibilitat de connectar i conèixer-se entre ells per compartir coneixements i experiències.

Barcelona, 20 de maig de 2003