L’objectiu d’aquesta iniciativa és implicar als productors de fruita en la detecció de la malaltia

RuralCat, el portal agroalimentari i del món rural,  ha publicat un especial sobre el foc bacterià a Catalunya amb l’objectiu d’ajudar a la detecció d’aquesta malaltia. El propòsit és implicar al ciutadà en la lluita contra aquest mal que pot causar greus perjudicis econòmics a les plantacions fruiteres del camp català.

En aquest sentit, el dossier informatiu de RuralCat és un compendi d’imatges i informacions associades sobre els diferents estadis de la malaltia, que inclou un seguit de recomanacions i adreces útils on dirigir-se per alertar els responsables del  Servei i de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Aquesta iniciativa busca la implicació ciutadana en la detecció i eradicació d’una plaga de fàcil propagació que va aparèixer per primer cop a l’Estat espanyol l’any 1995. Tot i que a Catalunya, concretament a Lleida, la malaltia es va detectar al 1998 i al 1999, fins el moment no han aparegut nous focus. No obstant això, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca continua mantenint la alerta.

Aquesta iniciativa constitueix la primera de les accions de divulgació previstes sobre simptomatologia de plagues i malalties que afecten la fructicultura. Justament aquests dies s’està elaborant la publicació a RuralCat sobre el virus de la Sharka que afecta els presseguers i nectarines.

El portal agrari i rural Ruralcat.net (http://www.ruralcat.net) és una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya. El seu objectiu: apropar el món rural a les noves tecnologies i facilitar l’accés d’aquest col·lectiu a la informació, els serveis i la formació, sobretot no presencial, que interessa al sector.

Aquest projecte, el pioner d’aquesta temàtica de tot l’Estat espanyol, ha estat concebut com una comunitat virtual que afavoreix l’intercanvi de coneixements i experiències entre els propis usuaris. En aquest sentit, totes les persones inscrites tenen accés gratuït al seu propi compte de correu i la possibilitat de connectar i conèixer-se entre ells per compartir coneixements i experiències.

Barcelona, 20 de maig de 2003