El conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, clourà demà dimarts, dia 6 de juliol, la Jornada divulgativa El aceite de oliva elemento esencial de la dieta mediterránea, en el marc del Fòrum Barcelona 2004. Loli doliva sha fet servir per totes les cultures del Mediterrani com a medicament i aliment energètic i per aquest motiu sha considerat que es mereixia una consideració dins el Fòrum Barcelona 2004. Les qualitats gastronòmiques de loli doliva, els seus beneficis dietètics i els seus efectes positius sobre la salut, com en el cas de les malalties cardiovasculars, lhan posicionat com loli més recomanat per el consum humà per les comunitats científiques de tot el món. En aquest sentit, aquesta Jornada té per objectiu contribuir a la seva divulgació i explicar les peculiaritats del cultiu de lolivera, de lobtenció de loli i les seves característiques. El responsable de lAdministració agrària catalana arribarà a les 14:00 hores a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, on serà rebut per Francesc Sensat, president de lAssociació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània (ADDM) i Fundació per al Desenvolupament de la Dieta Mediterrània (FDDM) i Josep Mª Bargalló, president de la Confraria de la Mare de Déu de lOlivera. Seguidament, tindrà lloc linici de la cloenda, amb els parlaments a càrrec del conseller dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana. RECORDATORIACTE:Cloenda de la Jornada El aceite de oliva elemento esencial de la dieta MediterràniaDIA:Dimarts, 6 de juliol de 2004HORA:14:00 HoresLLOC:Casa Llotja de Mar.Saló Daurat. Passeig dIsabel II, 1.BarcelonaBarcelona, 5 de juliol de 2004