El Consell Regulador de la DO Conca de Barberà presentarà els seus vins acompanyats amb productes artesans de la comarca, al Palau Robert de Barcelona, en un acte organitzat conjuntament amb lInstitut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i que semmarca en la campanya de promoció Catalunya País de Vins.Lescriptor Joan Rendé Masdéu, nascut a lEspluga de Francolí i gran coneixedor del món del vi, presentarà els trets de la DO Conca de Barberà així com les seves tradicions, les arrels vinícoles i les condicions òptimes que té aquesta comarca en lelaboració de vins de gran qualitat.Lacte començarà a les 19:30 hores, serà presentat pel director general de lINCAVI, Domingo Valiente i pel president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Joan Baptista Cartañà. Seguidament, es tastaran els vins de la Denominació dOrigen acompanyats de productes artesans de la comarca.Aquest acte semmarca en la campanya de promoció Catalunya país de vins que va iniciar lINCAVI lany passat i que dóna a conèixer la riquesa de la nostra terra i de les personalitats del vi. El programa dactivitats que ha preparat lINCAVI junt amb els Consells Reguladors de les Denominacions dOrigen, a desenvolupar al Palau Robert, permet conèixer les 11 denominacions dorigen catalanes: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà - Costa Brava, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta; on, en cada una delles, la geografia, el clima i les varietats de vinya fan que els seus vins siguin diversos entre ells, però amb un denominador comú: la dedicació i lafany de superació dels productors i elaboradors.Els vins i els productes que es degustaran seran:VINS BLANCSNOMVARIETATPRODUCTE ARTESÀMilmanda (Miguel Torres, SA)ChardonnayFormatge Suau de la Segarra (Sant Gil dAlbió)Viognier (Rosa M. Torres, SL)Criança 2001ViognierPaté de cabirol (LHeura)Clos Montblanc (Concavins, SA)Fermentat en bótaChardonnayFormatge Suau de la Segarra (Sant Gil dAlbió)VINS NEGRESNOMVARIETATPRODUCTE ARTESÀGasset Negre (Sanstravé)Reserva 99Ull de llebre, cabernet sauvignon i merlotFormatge de cabra curat (Sant Gil dAlbió)Llonganissa de senglar (LHeura)Arnau (Celler Rendé Masdéu)Criança 3 mesos en barricaSyrahFormatge de cabra curat (Sant Gil dAlbió)Llonganissa de senglar (LHeura)Josep Foraster (Celler Mas Foraster)Criança 2000Ull de llebre i cabernet sauvignonFormatge de cabra curat (Sant Gil dAlbió)Llonganissa de senglar (LHeura)Abadia de Poblet (Codorniu)Criança 2001Pinot noirPaté de cabirol (LHeura)Masia les Comas (Concavins, SA)Reserva 2000MerlotFormatge de cabra curat (Sant Gil dAlbió)Llonganissa de senglar (LHeura)VINS ROSATSNOMVARIETATPRODUCTE ARTESÀPortell (Coop. De Sarral)TrepatFormatge fresc (Sant Gil dAlbió)Butifarra blanca de rovellons(LHeura)Blanca-Flor TrepatFormatge fresc (Sant Gil dAlbió)Butifarra blanca de rovellons(LHeura)Francolí (Coop.Espluga de FrancolTrepatFormatge fresc (Sant Gil dAlbió)Butifarra blanca de rovellons(LHeura)Barcelona, 10 de juny de 2003
Presentació dels vins de la DO Conca de Barberà i productes artesans de la comarca
event_note Nota de premsa