El Consell Regulador de la Denominació dOrigen Qualificada Priorat presentarà els seus vins al Palau Robert de Barcelona en un acte organitzat conjuntament amb lInstitut Català de la Vinya i el Vi i que semmarca en la campanya de promoció Catalunya País de Vins.La doctora Montserrat Nadal Roquet-Jalmar, professora de la Facultat dEnologia de la Universitat Rovira i Virgili, presentarà els trets de la DOQ Priorat així com les seves tradicions, les arrels vinícoles i les condicions òptimes que té aquesta comarca en lelaboració de vins de gran qualitat.Lacte serà presentat pel director general de lINCAVI, Domingo Valiente i el president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Sal·lustià Àlvarez. Seguidament es tastaran els vins de la Denominació dOrigen Qualificada.Van ser els cartoixans dScala Dei els primers en descobrir les grans qualitats daquesta regió per la producció de vi. La climatologia té oscil·lacions tèrmiques molt acusades entre el dia i la nit. La geografia daquesta zona dantiga tradició vinícola és espectacular, amb feixes i costers de pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. Els sòls estan formats per pissarres que reben el nom de llicorelles. Sòl i clima provoquen uns rendiments de raïm molt baixos i doten els vins daquesta zona duna personalitat molt singular.Els Priorat són sobretot vins negres, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot y syrah. Presenten una graduació molt elevada, daromes molt complexes, carnosos i rotunds. La DOQ Priorat compta actualment amb 1.600 hectàrees de vinya i al voltant de 600 viticultors i 46 cellers elaboradors. La producció del 2002 va ser de gairebé 20.000 hl Aquest acte semmarca en la campanya de promoció Catalunya país de vins que va iniciar lINCAVI el passat 2002 i que dóna a conèixer la riquesa de la nostra terra i de les personalitats del vi. El programa dactivitats que ha preparat lINCAVI junt amb els Consells Reguladors de les Denominacions dOrigen, a desenvolupar al Palau Robert, permet conèixer les 11 denominacions dorigen catalanes: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà - Costa Brava, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta; on, en cada una delles, la geografia, el clima i les varietats de vinya fan que els seus vins siguin diversos entre ells, però amb un denominador comú: la dedicació i lafany de superació dels productors i elaboradors.Els vins que es degustaran seran:CellerVi BlancVi negreBell-Serraí, Garsed e Hijos, SLGR- 174 2002Clos Garsed 2000 i 2001CR-174 2002Celler Ardèvol i Associats, SCPComa den Romeu 2001Terra dHom 2001Celler de lEncastellRoquers de Porrera 2000Marge 2001Celler Mas Garrian, S.L.Mas Camperol 2002, 2001Clos Severí 2000, 2001Celler Capafons-OssóEnllaç 2001Mas de Masos 1998, 2000, 2001Masos dEn Cubells 2000, 2001Clos Figueras, SAClos Figueres 2000, 2001Font de la Figuera 2000, 2001La Conreria dScala Dei, S.L.Nona 2002Iugiter Selecció criança 2000Iugiter criança 2001Masdeu i Campos, S.L.Amèlia 2001Pedralets 2001Vinícola del Priorat, S.C.C.L.Ònix Clàssic 2002Ònix Clàssic fermentat en barrica 2002Ònix Evolució 2002Ònix Selecció 2000Ònix Evolució 2000Ònix Jove 2001Viticultors Mas den Gil, S.L.Coma Blanca 2001Coma Vella 2000, 2001Clos Fontà 2000, 2001RECORDATORIACTE:Presentació de la DOQ PrioratDIA:Dilluns, 30 de juny de 2003HORA:19:30 horesLLOC:Palau RobertPg. de Gràcia, 107BarcelonaBarcelona, 30 de juny de 2003