La Generalitat avançarà els ajuts als pescadors afectats per la paralització temporal de la seva activitat

query_builder   5 novembre 2003 20:51

event_note Nota de premsa

La Generalitat avançarà els ajuts als pescadors afectats per la paralització temporal de la seva activitat

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, DARP,  l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, han signat avui, un conveni  de col·laboració  mitjançant el qual l’ICCA obre una línia de préstecs per avançar les prestacions d’ajuts als mariners afectats  per la paralització temporal de l’activitat pesquera de la flota d’encerclament dels ports catalans.

El DARP, dins el marc de la política de conservació i gestió de recursos pesquers i a proposta de les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Girona, Barcelona i Tarragona, executa anualment  els plans de Paralització de la flota d’encerclament que afecta tota la flota de Catalunya i que es concentren  des del mes de novembre i fins al mes de febrer.

Els treballadors de les embarcacions d’encerclament afectats per les parades temporals, i durant el període de parada, passen a percebre les prestacions d’atur. Atès el període en què es realitzen les parades temporals es produeix un cert retard en la percepció per part dels treballadors de les prestacions de l’atur, per la qual cosa, les confraries de pescadors van sol·licitar al DARP que, per solucionar el retard en el cobrament de la prestació de l’atur, s’articulés un procés similar a l’existent pels armadors però en aquest cas dirigit als pescadors.

Per aquest motiu, i en data d’ahir, el Govern va autoritzat a l’ICCA a obrir una línia de préstecs per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per la parada temporal de la flota d’encerclament dels ports de Catalunya. Aquesta línia de préstecs està dotada amb un import de 1.724.904 euros . Aquesta mesura beneficiarà a un total de 1.390 mariners i 130 embarcacions  de tot Catalunya. 

En aquest sentit, l’ICCA  obrirà una línia de préstecs a favor de les Confraries de pescadors interessades per avançar les esmentades prestacions de l’atur. Els préstecs seran concedits per l’ICCA  a un tipus d’interès fix igual al 3,50% anual i a 5 mesos de termini. Així mateix, el DARP concedeix un ajut a aquesta línia que es concreta en la bonificació de les despeses d’intervenció del fedatari, de la comissió d’obertura i dels interessos que es produeixin. I també es farà càrrec del 50% de les pèrdues  que puguin produir-se en cas d’incompliment dels pagaments d’aquests préstecs.

El conveni ha estat signat  pel secretari general del DARP, Germà Gordó, el president de l’Institut Català de Crèdit Agrari, Manuel  Cardeña, i en representació de les 30 confraries de pescadors  de Catalunya, el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Vicent Balagué.

Barcelona, 5 de novembre de 2003