El conseller en funcions dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, presidirà demà dissabte, dia 22 de novembre, el sopar de celebració de la Festivitat de Sant Honorat del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.Sant Honorat, que visqué durant el segle XV, va ser el tercer bisbe d’Amiens i segons explica el biògraf del segle XI o XIl, mentre celebrava l’Eucaristia, va veure com la mà del Senyor li oferia, per damunt del calze, un pa, com si fos el mateix Jesucrist qui el consagrava. Aquest és el motiu pel qual es relaciona sant Honorat amb lEucaristia i per això és lescollit com a patró dels forners.Lofici alimentari més antic és el de forner, ja que el pa forma part de la cultura universal de les civilitzacions i ha estat laliment més consumit per les societats de lantiguitat des de lèpoca del Neolític.El màxim responsable en funcions de lAdministració agrària catalana arribarà a les 21:30 hores al restaurant Finca Prats, on serà rebut per Antoni Mas, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Andreu Llargués, president de la Federació Catalana de Forners, Xavier Vilamala, president del Gremi de Forners de Barcelona, Jaume Andreu, president del Gremi de Forners de Tarragona i Joan Horaci Simó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Lleida. Seguidament tindrà lloc linici del sopar i a lhora dels cafès es realitzaran els parlaments a càrrec dAntoni Mas, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Andreu Llargués, president de la Federació Catalana de Forners i del conseller en funcions dAgricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau.
event_note Nota de premsa




