En resposta a les acusacions de Siurana contra el president de la Generalitat, el conseller Grau ha titllat de “poca-vergonya” l’alcalde de Lleida

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha dit avui que preveu que en un futur caldrà modificar la Llei de Cooperatives. Grau, ha explicat que per fer front als mercats internacionals, moltes de les cooperatives agràries que avui operen a Catalunya hauran de tancar acords amb fórmules empresarials i comptar amb la participació d’empreses privades en les seves estructures per disposar d’eines àgils i competitives.

El conseller ha posat d’exemple els casos dels projectes de les noves indústries lleteres que s’han anunciat a Catalunya. En aquest sentit, Grau ha explicat que tant un projecte com l’altre s’han presentat amb fórmules purament empresarials i no estrictament com a projectes cooperatius. En aquest sentit, el responsable del DARP ha explicat que el cas més clar ha estat l’acord aconseguit entre quatre cooperatives catalanes (Coopirineu, Vallfogona, Palau d’Anglesola i Linyola) i Casa Tarradellas, que hi participa en un 30%.

Grau que ha presidit la cloenda de la XXI Diada de la Cooperació en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida, ha dit que caldrà apostar fort per la modernització i l’adaptació de les cooperatives agràries catalanes a les necessitats mundials del comerç.

Resposta a Siurana

El conseller Josep Grau, ha titllat de poca-vergonya l’alcalde de Lleida, Antoni Siurana, en resposta a les acusacions que aquest va fer contra el president de la Generalitat, Jordi Pujol, quan es va referir al retard del TGV i a altres obres inacabades a Lleida.

Josep Grau ha explicat que l’actitud de Siurana insultant al president de la Generalitat, el fan ser un poca-vergonya. Així mateix, Grau ha assegurat que Siurana hauria de fer memòria amb els compromisos que no ha complert i ha posat l’exemple del pont de Pardinyes. Grau ha explicat que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida van signar un conveni entre les tres administracions on hi havia el compromís de l’alcalde de Lleida de construir el pont de Pardinyes si es modernitzava la carretera de Lleida a Balaguer, passant per Corbins. Grau ha dit que hores d’ara aquest pont ningú l’ha vist.   

Barcelona, 26 de setembre de 2003