El DARP organitza el primer seminari de treball sobre la reforma de la PAC i l'aplicació del pagament únic

query_builder   3 maig 2004 19:08

event_note Nota de premsa

El DARP organitza el primer seminari de treball sobre la reforma de la PAC i l'aplicació del pagament únic

La conselleria promou el debat sobre els possibles models d’aplicació a Catalunya i a Espanya del pagament únic aprovat recentment per la Unió Europea

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) ha organitzat avui el primer seminari de treball sobre “La Reforma de la PAC i l’Aplicació del Pagament Únic” en el qual hi han participat més de 100 tècnics i gestors públics provinents de diverses Comunitats Autònomes (Castella la Manxa, Castella Lleó, Aragó, Illes Balears, Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia i País Basc) i d’altres països europeus.

El Seminari, organitzat per l’Oficina de Taules Sectorials i Relacions Exteriors, s’ha dut a terme a les instal·lacions del DARP a Barcelona i ha estat presentat pel secretari general de l’administració agrària catalana, Josep Pau. Entre els ponents ha destacat la presència del cap de la Divisió de Política Agrària del Ministeri de Medi Ambient i Afers Rurals del Govern d’Escòcia, Jim Wildgoose, i de l’administrador de la Direcció General d’Agricultura de la Comissió Europea, Iman Boot.

El responsable de Taules Sectorials i Relacions Exteriors del DARP, Josep Presseguer, ha destacat que “el nou reglament aprovat per la UE contempla més d’un model d’aplicació possible i a partir d’ara es tracta de definir aquell que serà més adequat pels interessos dels agricultors i ramaders de cada zona”. Segons Josep Presseguer, “s’ha de recuperar el temps perdut i articular un debat clar per decidir quin ha de ser el model d’aplicació de la reforma de la PAC i del pagament únic a Espanya”. “Amb la definició del model d’aplicació de la reforma de la PAC ens hi juguem el futur de l’agricultura catalana i espanyola”, ha afegit Josep Presseguer.

El representant de la Comissió Europea, Iman Boot, ha explicat que el pagament únic consisteix en un fer un sol pagament per explotació agrària a partir dels resultats de producció dels darrers anys i ha ressaltat que la nova legislació “dóna als Estats un ampli marge de maniobra per aplicar aquest pagament”. Per la seva banda, el responsable de la Divisió de Política Agrària del Ministeri de Medi Ambient i Afers Rurals del Govern d’Escòcia, Jim Wildgoose, ha manifestat que el model adoptat al Regne Unit per dur a terme l’aplicació del pagament únic està organitzat en 6 regions.

Barcelona, 3 de maig de 2004