El DARP fa efectiu el segon pagament dels ajuts als fruits secs de closca i garrofes

query_builder   21 maig 2004 14:41

event_note Nota de premsa

El DARP fa efectiu el segon pagament dels ajuts als fruits secs de closca i garrofes

El departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha iniciat avui el segon pagament a les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) perquè aquestes facin efectiu l’ajut als productors titulars de superfícies de fruits secs de closca i garrofes que es van acollir als plans de millora de la qualitat i la comercialització i que l’any 2002 van complir la desena anualitat o que es trobaven en pròrroga financera.

En aquest segon pagament, de 6.199.096,13 euros, el DARP farà efectiu el 50% de l’ajut total de les 51.526 hectàrees certificades que corresponen a 15.245 productors agrupats en 19 OPFH.

Aquest ajut té per objectiu finançar accions incloses en els plans de millora de la qualitat i comercialització, les mesures de les quals tenen per finalitat la millora de la qualitat de la producció i la millora en superfícies de cultiu homogeni no disseminat.

Les plantacions de fruits de closca i garrofes compleixen una important funció econòmica, social i mediambiental que es fa evident en aspectes com ara la protecció contra l’erosió dels terrenys, la lluita contra els incendis i la salvaguarda del material genètic autòcton.

Barcelona, 21 de maig de 2004