Demà s'inaugura Expoàviga 2002 a Barcelona

query_builder   4 novembre 2002 18:33

event_note Nota de premsa

Demà s'inaugura Expoàviga 2002 a Barcelona

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, assistirà a l’acte inaugural d’aquesta XIV edició, que presidirà el titular del MAPA Miguel Arias Cañete

 

Aquesta és la fira ramadera més important de tot l’Estat

Una de les novetats d’enguany, és la demostració de xips electrònics d’identificació per animals a l’estand del DARP(Palau núm. 8)on es podrà veure la seva aplicació

El saló Internacional de la Tècnica Avícola i Ramadera, EXPOAVIGA 2002,s’inaugura demà,  dia 5  i fins el 8 de novembre, la seva XIV edició en el recinte firal de Montjuïc.

En aquesta XIV edició d’EXPOAVIGA, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, DARP, tindrà un presència destacada. Aquest any, a més d’ampliar l’espai disponible, l’estand del DARP presenta una novetat destacable: per primera vegada s’apleguen conjuntament  uns organismes que tenen una actuació destacada en la millora i el desenvolupament  de la producció ramadera a Catalunya. Es tracta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC) i l’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA). Tots ells han contribuït a la millora de les estructures productives, la genètica, la sanitat i la qualitat dels productes  a les explotacions ramaderes de Catalunya i exposaran les darreres actuacions i projectes per a coneixement dels productors i del públic en general.

Aquesta any, EXPOAVIGA presenta diverses novetats en relació a edicions anteriors. Una d’elles és la creació d’una zona especial al Palau nº2 on les diferents empreses presentaran solucions per resoldre l’important problemàtica mediambiental  que afecta a la ramaderia i l’avicultura moderna. Així mateix, diverses empreses exposaran productes d’identificació electrònica per animals. El visitant podrà conèixer, gràcies a les demostracions amb bestiar viu, la utilitat d’aquests xips electrònics, que tenen un gran futur en la ramaderia moderna. Actualment, i tenint en compte la importància de la traçabilitat davant les últimes crisis sanitàries i alimentàries experimentades pel sector, els xips electrònics poden ser una eina essencial.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, assistirà demà 5 d’octubre a les 13:00 hores, a la  inauguració de la XIV edició del saló EXPOAVIGA.

El màxim responsable de l’Administració agrària catalana arribarà a les 12:50 hores al Recinte firal de Montjuïc on serà rebut per Antoni Cambredó, director del 14è Saló Expoaviga 2002, Pere Vicens, conseller del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Albert San Gabriel, president del Comitè Organitzador del Saló Expoaviga, així com altres membres del Comitè Organitzador d’Expoaviga. Després de l’arribada del Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentación, Miguel Arias Cañete, es procedirà a la tallada de la cinta inaugural i, acte seguit, s’iniciarà un recorregut per la fira. Després del recorregut, les autoritats es traslladaran a la Sala de Protocol on signaran al llibre d’honor i s’atendrà als mitjans de comunicació.

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:Inauguració de la 14ª edició Expoaviga 2002, Saló Internacional de la Tècnica Avícola i Ramadera

DIA:Dimarts 5 de novembre de 2002

HORA:12:50 hores

LLOC:Recinte firal de Montjuïc

Palau nº 1

Av. Reina Mª Cristina s/n

Barcelona

Barcelona, 4 de novembre de 2002