Avui s'obren les ofertes econòmiques per a l'execució de la xarxa de regadiu del canal Segarra-Garrigues que haurà de realitzar la Generalitat

query_builder   8 novembre 2002 14:38

event_note Nota de premsa

Avui s'obren les ofertes econòmiques per a l'execució de la xarxa de regadiu del canal Segarra-Garrigues que haurà de realitzar la Generalitat

Amb aquesta obertura es compleixen els terminis acordats entre el Govern de la Generalitat i el Govern Central de l’Estat

La Generalitat estarà en condicions d’iniciar les obres de la xarxa de regadiu entre finals d’enguany i inicis del 2003

Avui, dia 8 de novembre, l’empresa Regs Sistema Segarra-Garrigues, S.A. (REGSEGA) farà obertura pública  de les ofertes econòmiques de les empreses que s’han presentat al concurs per a l’adjudicació del contracte d’execució de les obres de concentració parcel·lària i per a l’execució, explotació i manteniment de la xarxa de regadiu del canal Segarra-Garrigues, amb un import de licitació de 1.103 milions d’euros. Actuació que pertoca realitzar al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Així, amb les actuals previsions, les obres que corresponen executar per part del Govern català estaran en condicions d’iniciar-se entre finals d’enguany i inicis del 2003.

Cal recordar que es van presentar a concurs dos grups empresarials. Per un costat el grup Dragados Obras y Proyectos, SA & Sacyr, SA & Aigües de Catalunya, SA &Comsa, SA & Corsan-Corviam, SA & Técnica y Proyectos, SA & Emte, SA. Per l’altre, el grup FCC, Construcción, SA & Copisa, SA &  Constructora Calaf, SA & M y J Gruas, SA & Copcisa, SA & Benito Arnó, SA & Aqualia Gestión Integral del Agua, SA & Romero Polo, SA & Aridos Romà, SAU & Sorea, SA & Acsa Agbar, SA.  Les condicions fixades en el concurs estableixen un termini màxim de 10 anys en l’execució de les obres per a la transformació en regadiu de 70.150 hectàrees de la zona regable. Aquesta transformació beneficiarà a una setantena de municipis de les comarques de les Garrigues, Segarra, Urgell, Pla d’Urgell, Segrià i Noguera.

Així mateix, pel que fa a la tramitació administrativa de la Declaració d’Impacte Ambiental de les obres corresponents a executar per la Generalitat, ja es disposa de la mateixa des del passat mes de setembre, per la qual cosa ja es compta amb el vist i plau necessari per a la transformació en regadiu. D’altra banda, pel que fa a la Declaració d’Impacte Ambiental de les obres que corresponen executar al Govern Central, que condiciona l’adjudicació de les obres a executar a càrrec de la Generalitat, aquesta es disposarà en el decurs d’aquest mes de novembre.

Amb aquesta actuació es compleixen els acords assolits entre la Generalitat i el Govern Central amb els terminis d’execució d’aquesta infrastructura de regadiu.

Barcelona, 8 de novembre de 2002