L'Institut Català de la Dona ofereix a Girona un nou servei d'orientació psicològica

Afinals d'octubre està previst que s'iniciï un servei d'assessorament jurídic sobre temes de família

query_builder   14 octubre 2003 17:20

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona ofereix a Girona un nou servei d'orientació psicològica

Afinals d'octubre està previst que s'iniciï un servei d'assessorament jurídic sobre temes de família

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega, presenta avui a Girona dos nous serveis de l’oficina d’informació d’aquest organisme.

L’Institut Català de la Dona posa en funcionament a Girona un servei gratuït d’atenció i orientació psicològica per a dones, i iniciarà a finals d’aquest mes d’octubre un servei d’assessorament jurídic. Aquests serveis funcionaven des de fa uns mesos a Barcelona en fase de prova pilot i ara s’amplien a la resta de demarcacions.

Servei d’atenció i orientació psicològica

L’Institut Català de la Dona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya han signat un Conveni de cooperació institucional per tal que des del Col·legi es facilitin les professionals que atendran aquest servei.

El servei d’atenció i orientació psicològica està pensat per donar resposta a les situacions en què les persones que atenen les consultes a les oficines de l’Institut Català de la Dona detectin que aquella persona necessita un assessorament de caire psicològic.

A Girona el servei es portarà a terme a la seu de l’oficina d’Informació de l’Institut Català de la Dona, que està situada a la Delegació del Govern de la Generalitat (Gran Via Jaume I, 9, 3r).

En principi oferirà 3 hores setmanals d’atenció personalitzada. Les cites es concertaran prèviament per telèfon i es duran a terme el divendres al matí. Totes les persones interessades poden trucar al telèfon de l’oficina, el 972 18 23 27, per concertar visita.

 

Aquesta oferta s’ha fet a partir d’un estudi de les necessitats del servei, i s’anirà adaptant en funció de la demanda.

Aquest servei també donarà suport a les persones que hagin trucat a la Línia d’atenció a les dones en situació de violència, el telèfon 900 900 120, que funciona les 24 hores, els 365 dies l’any, i s’hagi detectat per part de les persones professionals que atenen aquest servei, metges i psicòlogues, que cal una atenció presencial per part d’una persona professional de la psicologia.

Servei d’assessorament jurídic sobre temes de dret de família

Des de l’Institut Català de la Dona també es posarà en funcionament a Girona, a finals d’octubre, un servei similar amb professionals de l’advocacia.

Aquest servei assessorarà i orientarà sobre assumptes jurídics d’interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d’infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals, i violència domèstica.

El servei d’assessorament jurídic també iniciarà els tràmits per a l’obtenció de la justícia gratuïta en tots els temes jurídics sobre els quals les dones necessitin obtenir una defensa dels seus drets.

El servei d’assessorament jurídic funcionarà de manera similar al de psicologia, mitjançant un conveni amb el Col·legi d’Advocats de Catalunya.

Per a més informació

Oficina de Comunicació

Tel: 93 495 16 03 / 647 333 901

oficomicd.presidencia@gencat.net

Girona, 14 d’octubre de 2003

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined