Informació relativa als incendis forestals del Bages i la Selva [Actualitzada]

El pla d'emergències per incendis forestals a Catalunya, INFOCAT, passa a estat d'alerta

query_builder   13 juliol 2003 22:37

event_note Nota de premsa

Informació relativa als incendis forestals del Bages i la Selva [Actualitzada]

El pla d'emergències per incendis forestals a Catalunya, INFOCAT, passa a estat d'alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activat el pla d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT), si bé passa de la situació d’emergència-1 a alerta.

Amb l’ocàs, els mitjans aeris s’han retirat de les tasques d’extinció de tots dos incendis. Cal destacar que, al vespre, un avió Hèrcules C130 de la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente), procedent de la base de Manises (València), s’ha incorporat a les tasques d’extinció de  l’incendi de Castellbell i el Vilar, que està en fase de control.

A hores d’ara, una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció d’aquest incendi forestal que, segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient, afecta una superfície aproximada de 320 hectàrees.

L’incendi ha afectat també una masia, “El Ferran”, que en aquells moments estava desocupada, situada a peu de la carretera BV1123. Aquesta carretera continua tallada al seu pas per Castellbell i el Vilar, segons el Servei Català de Trànsit.

D’altra banda, des de les 20’20 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Sils, tot i que encara mantenen a la zona 23 vehicles terrestres, que continuen treballant-hi. Segons el Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient, aquest incendi ha afectat una superfície aproximada, de 57 hectàrees, de les quals 8 serien agrícoles, i la resta forestals.

El trànsit per  la carretera N-II ja ha estat restablert, segons el Servei Català de Trànsit.

No hi ha hagut cap persona ferida com a conseqüència dels dos incendis.

Aquests no han estat els únics incendis forestals en què han hagut de treballar els Bombers de la Generalitat al llarg del dia.

En aquest sentit, a Guixers (Solsonès), 13 dotacions (7 terrestres i 6 aèries) han treballat en l’extinció d’un incendi que ha afectat 2 hectàrees forestals a la zona del Tossal de la Viuda. Aquest incendi, que s’ha iniciat a les 15’25 h., ha estat ràpidament controlat i extingit.

D’altra banda, a les 21’16 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un altre incendi forestal, en aquest cas a Pontons (Alt Penedès). Fins a 11 dotacions terrestres treballen en aquest foc, que ja ha estat controlat.

Cerdanyola del Vallès, 13 de juliol de 2003 - 22’00 hores