Informació relativa als incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa

Els dos incendis continuen actius

query_builder   12 agost 2003 07:28

event_note Nota de premsa

Informació relativa als incendis de Sant Llorenç Savall i Gallifa

Els dos incendis continuen actius

Continuen treballant en les tasques de control dels incendis que afecten Sant Llorenç Savall i Gallifa, més d’un centenar de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. En aquests moments, ja s’han començat a incorporar palatinament els mitjans aeris.

Quan a l’incendi de Sant Llorenç Savall, un dels fronts més actius seria el del flanc dret que avança en direcció Granera. Altres fronts en els que s’està treballant són els que van en direcció nord, cap a Monistrol de Calders, i el que va direcció oest, entre els nuclis de Mura i Talamanca. A Gallifa segueix actiu el flanc esquerra que avança en direcció oest. Recordem que aquest focus es va declarar la matinada de dilluns a 5 quilòmetres de l’incendi de Sant Llorenç Savall.

Aquests incendis afecten ja els termes municipals de Sant Llorenç Savall i Gallifa al Vallès Occidental, Mura i Monistrol de Calders al Bages, i Granera i Castellterçol a la comarca del Vallès Oriental.

Quan als veïns que han estat evacuats de Gallifa i que havien estat allotjats al polisportiu de Sant Feliu de Codines, han marxat a les seves cases de primera residència. Tan sols una dotzena de veïns han estat acollits en cases particulars de veïns de Sant Feliu de Codines. Continuen evacuats al polisportiu de Navarcles els veïns de les urbanitzacions de Monistrol de Calders, i els de Granera al polisportiu de Castellterçol.

D’altra banda, 15 veïns de Granera es troben confinats a l’interior del restaurant l’Esclop, de la mateixa localitat.

Segons informava el Cos d’Agents Rurals a última hora de la nit de dilluns, el foc ja havia afectat 2.250 hectàrees a Sant Llorenç Savall i 810 a Gallifa.

Al voltant de les 09:00 hores d’avui, es farà una roda de premsa al Centre de Comandament Avançat, a l’ajuntament de Sant Llorenç Savall, per tal d’informar als mitjans de comunicació de les novetats de les últimes hores. Hi assistiran el Conseller en Cap, Artur Mas, la consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert, i el director general d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre, entre d’altres autoritats.

 

Durant el matí, el President de la Generalitat, Jordi Pujol, es desplaçarà fins a Sant Llorenç Savall per tal de fer una visita a les zones afectades pels incendis.

Recordem que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, davant l’evolució dels dos focs, manté activada la fase d’Emergència-2 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 12 d’agost de 2003

07:30 hores