query_builder 14 desembre 2004 18:37
event_note Nota de premsa
El Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, organitza demà una visita als jutjats de Tarragona per promoure la mediació familiar com a via alternativa als tribunals per a resoldre conflictes de parella i vetllar pels interessos dels menors.
La directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, acompanyada del director dels Serveis Territorials a Tarragona, Ramon Gutierrez, i la responsable de mediació familiar a Tarragona, Anna Alcaraz, presentaran al president de l’Audiència, Antonio Carril, al tinent fiscal, Xavier Jou, al jutgessa dels jutjats de Família de Tarragona, M. Eulàlia Blat, i a membres de la Comissió de Mediació Familiar del Col·legi d’Advocats de Tarragona el nou circuït de derivació dels casos de mediació familiar i els lliuraran la documentació i informació especialitzada sobre mediació familiar.
A Tarragona hi ha 99 mediadors homologats pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya del total de 1300 que hi ha a tot Catalunya, entre especialistes dels camps de la psicologia, l’educació, el treball social, la pedagogia i el dret. Concretament, a Reus hi ha 25 mediadors familiars, a Valls, 8, a Tarragona ciutat, 59, a El Vendrell, 5, i a Falset, 2.
A Catalunya, set de cada 10 parelles en conflicte arriben a un acord satisfactori per a les dues parts gràcies a la mediació familiar, evitant d’aquesta manera un conflicte judicial que pot agreujar més les diferències familiars.
La mediació familiar a Catalunya
La mediació familiar és una eina alternativa a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l’àmbit familiar. És un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d’una tercera persona, el mediador, que és una peça clau en tot el procés. Aquest és designat per les parts, per el jutge o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.
La mediació la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú i d’altra banda, les persones que tenen un conflicte per raó d’aliments o d’institucions tutelars.