Informació relativa a l'incendi forestal de Maçanet de la Selva [Actualitzada]

Activada l'Emergència 1 del Pla d'Incendis Forestals (INFOCAT)

query_builder   7 agost 2003 15:56

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incendi forestal de Maçanet de la Selva [Actualitzada]

Activada l'Emergència 1 del Pla d'Incendis Forestals (INFOCAT)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 16’01 hores s’ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla d’Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) per un foc que crema al terme municipal de Maçanet  de la Selva.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’aquest foc a les 13’50 hores. L’incendi està localitzat a un paratge conegut amb el nom del Pla de les Bruixes, a la vora de la urbanització Maçanet Residencial Parc, la zona nord de la qual, segons Mossos d’Esquadra, ha hagut de ser evacuada com a mesura preventiva. En total, han estat unes 350 persones dels carrers Esquirol i Cargol, les evacuades.

Igualment, els Mossos d’Esquadra han evacuat 200 persones del càmping Riudarenes. També han evacuat uns 30 nens de la casa de colònies Can Colomer.

Totes les persones evacuades han estat dutes al pavelló de Massanes. Hores d’ara, no hi ha constància de cap persona afectada.

En aquests moments, i segons informa el Servei Català del Trànsit, s’ha tallat en els dos sentits de la marxa la carretera local GI-555. El Centre d’Emergències de Catalunya també ha demanat la companyia ferroviària RENFE que interrompi el trànsit de trens en aquesta zona. RENFE informa que des de les 15’15 hores, no circulen trens des de Maçanet en sentit nord.

Fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 8 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 2 helicòpters bombarders i 5 avions de vigilància i atac) treballen per tal de controlar l’incendi.

Cerdanyola del Vallès, 7 d’agost de 2003

16’10 hores