Informació relativa a l'incendi forestal de Talamanca (Bages)

Continua activat l'INFOCAT en fase l'alerta

query_builder   20 juliol 2003 08:53

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incendi forestal de Talamanca (Bages)

Continua activat l'INFOCAT en fase l'alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) a causa de l’incendi forestal que afecta des d’ahir el municipi de Talamanca (Bages).

El foc, que afecta al bosc de la Mussara encara no es pot donar per controlat totalment, ja que encara queden alguns punts calents dins del perímetre de l’incendi que es troben encara actius i amb risc de revifades importants. Les primeres hores d’aquest matí seran decisives pels equips d’extinció per poder-lo donar per controlat.

Bombers de la Generalitat continuen treballant amb uns 225 bombers i uns 40 vehicles d’aigua, 8 vehicles de comandament, 9 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac i 5 helicòpters bombarders) per tal de remullar i sofocar aquest incendi. A part col.laboren a l’incendi efectius d’ADF’s de la zona, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra.

La consellera del departament de Justícia i Interior de la Generalitat, Núria de Gispert, i el director general d’Emergències, Ramon Bonastre, s’han desplaçat a l’incendi forestal per tal de fer el seu seguiment.

Afegir, també, que no hi ha hagut cap habitatge desallotjat ni afectació viària ininterrompuda a causa de l’incendi forestal. A més, tampoc no hi ha hagut ferits.

Cerdanyola del Vallès, 20 de juliol de 2003

9’00 hores