Informació relativa a l'alerta del Pla Neucat

Hores d'ara hi ha sis carreteres amb trams tallats

query_builder   31 gener 2003 07:35

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'alerta del Pla Neucat

Hores d'ara hi ha sis carreteres amb trams tallats

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) continua activada com a conseqüència de les condicions meteorològiques del país.

Segons les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les 01’00 hores de demà dissabte, 1 de febrer, és probable que s’acumulin gruixos de neu superiors als 20 centímetres a la Cerdanya. A la Val d’Aran i al nord de l’Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà es podran superar els 50 centímetres de gruix.

D’altra banda, el SMC indica que, fins a les 13’00 hores d’avui és possible que s’acumulin gruixos d’entre 0 i 5 centímetres de neu a les següents comarques: Alt Empordà, Baix Empordà, Berguedà, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Selva, Solsonès i Vallès Oriental.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), hores d’ara hi ha 21 carreteres de tot el país afectades per la neu: en 15 cal circular amb cadenes en algun tram i en només 6 hi ha algun tipus de tall a la circulació. Els trams tallats són els següents:

· N-152, de Ribes de Freser a la Collada de Toses,

· C-142-B, a l’accés al Pla de Beret,

· C-28, al Port de la Bonaigua,

· N-230, entre Vilaller i Vielha (inclòs el túnel)

· N-260, al Coll del Cantó, i

· N-141, de Bossòst al Port del Portillón

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya també ha informat que s’ha suspès el transport escolar a les localitats de la Collada de Toses, a la vall de Ribes, en tot el tram comprès entre Gombrèn i Ripoll i en tota la comarca de la Cerdanya.

En el marc d’aquesta situació, però, no hi ha hagut cap incidència remarcable en tot el país.

Cerdanyola del Vallès, 31 de gener de 2003

07’30 hores