Evolució dels incendis forestals que s'han produït al llarg de la tarda

Desactivada la fase d'alerta del Pla Infocat

query_builder   6 agost 2003 20:23

event_note Nota de premsa

Evolució dels incendis forestals que s'han produït al llarg de la tarda

Desactivada la fase d'alerta del Pla Infocat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 20’07 hores, ha desactivat el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals (INFOCAT). La fase d’alerta del Pla s’havia activat a causa dels diversos incendis forestals que, durant el dia d’avui, han afectat diverses comarques catalanes.

A hores d’ara, l’únic incendi que es manté actiu i sense control és el de la Pobla de Segur.

Així i tot, els Bombers de la Generalitat encara treballen en els següents incendis:

Gelida/Subirats (Alt Penedès) : A les 19’30 h. s’ha controlat aquest incendi que, segons el Cos d’Agents Rurals, ha afectat una superfície de 10 hectàrees de pi i matoll. A hores d’ara, continuen treballant a la zona 15 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Masquefa (Anoia). Aquest incendi també s’ha donat per controlat a les 19’30 h. del vespre. A hores d’ara, 15 dotacions terrestres dels Bombers continuen treballant en les tasques d’extinció. La Pobla de Segur (Pallars Jussà). Aquest incendi no s’ha pogut controlar encara, ja que és en una zona de difícil accés per als vehicles terrestres. Vint vehicles terrestres i 4 aeris hi reballen en les tasques d’extinció. Artés (Bages). Controlat des de les16’51 hores. Han cremat 1’9 hectàrees de bosc i superfície de cereals. Dues dotacions de Bombers romanen a la zona (finca del Pont Cabrianes).

També es continua treballant, fent tasques de vigilància i retèn, a les zones afectades pels incendis d’ahir. A Alcover, són 35 els vehicles dels Bombers de la Generalitat que encara hi treballen. D’altra banda, a la Guingueta d’Àneu 5 vehicles terrestres continuen treballant-hi.

 Els Bombers de la Generalitat han rebut avui fins a 63 avisos per treballar en incendis de vegetació arreu de Catalunya, els més importants dels quals són els que hem detallat en les nostres notes de premsa.

Cerdanyola del Vallès, 6 d’agost de 2003 (20’30 hores)