El perill d'allaus a l'Aran i al Nord de la Pallaresa continua sent fort (4)

El Servei Geològic ha emès un avís especial de perill d'allaus

query_builder   3 febrer 2003 17:52

event_note Nota de premsa

El perill d'allaus a l'Aran i al Nord de la Pallaresa continua sent fort (4)

El Servei Geològic ha emès un avís especial de perill d'allaus

Segons ha informat el Servei Geològic al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), des de les 14’00 h. d’avui, i fins a les 14’00 h. de demà dimarts, el perill d’allaus es manté FORT (4) a la zona de l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa.

En aquest sentit, tot i que la neu ha iniciat un assentament, la possibilitat de noves nevades (que seran moderades i persistents) inestabilitzarà novament el mantell. A partir de demà, seran possibles allaus, de forma natural, tant de placa com de neu recent. Poden ser de grans dimensions i arribar al fons de les valls. Així, doncs, el perill accidental d’allaus és molt fort.

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil volem recordar que, davant d’aquesta situació, tot i que les condicions meteorològiques no siguin tan adverses com les viscudes els passats dies, hem de mantenir la precaució, sobretot en les activitats de muntanya.

Així, recordeu que:

 · cal que us mantingueu informats de l’evolució meteorològica, bé sigui a través dels mitjans de comunicació o del telèfon d’informació ciutadana, 012.

· si feu activitats de muntanya, informeu-vos abans de l’inici de les mateixes de l’estat de les rutes que voleu seguir;

 · si voleu fer activitats a la neu, no realitzeu excursions fora de pistes. Les informacions del Servei Geològic indiquen la persistència del perill d’allaus.

 · en cas d’emergència, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

Cerdanyola del Vallès, 3 de febrer de 2003