Amposta tindrà un tercer jutjat de primera instància i instrucció

L'any 2005 entrarà en funcionament coincidint amb la inauguració del nou Palau Judicial d'Amposta

query_builder   2 desembre 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Amposta tindrà un tercer jutjat de primera instància i instrucció

L'any 2005 entrarà en funcionament coincidint amb la inauguració del nou Palau Judicial d'Amposta

El partit judicial d’Amposta disposarà d’un tercer jutjat que entrarà en funcionament l’any 2005. Aquest nou òrgan judicial es posarà en marxa coincidint amb la inauguració del nou edifici judicial d’Amposta.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha fet aquest anunci en el decurs d’una visita als jutjats de Gandesa i d’Amposta ahir, 1 de desembre. Vallès ha confirmat que el Ministeri de Justícia ja ha donat el vistiplau a la creació d’aquest tercer jutjat que resoldrà el problema de saturació de casos que s’acumulen en aquest partit judicial.

El titular de Justícia ha recordat que a Catalunya s’han creat cinc nous jutjats al llarg d’aquest any i que per al 2005 s’ha previst la creació de 30 jutjats més, que ja compten amb l’aprovació del Ministeri de Justícia.

El Conseller també ha avançat que el Departament de Justícia està preparant un nou mapa judicial de Catalunya que veurà la llum l’any 2005. En aquest sentit, ha manifestat que proposarà al Consell General del Poder Judicial i al Ministeri de Justícia la revisió de les actuals audiències provincials per trencar l’estructura provincialista  d’aquests òrgans judicials que no ha tingut en compte l’evolució econòmica, demogràfica, social i cultural dels territoris.