Actualització de les incidències derivades per les nevades

Continua la fase d'alerta del Pla Neucat

query_builder   1 febrer 2003 15:27

event_note Nota de premsa

Actualització de les incidències derivades per les nevades

Continua la fase d'alerta del Pla Neucat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activat el Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’alerta, ja que les últimes previsions meteorològiques indiquen possibilitat de nevades febles i intermitents a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà entre les 19’00 hores i les 01’00 hores de la pròxima matinada.

Segons l’últim comunicat del Servei Meteorològic de Catalunya arribat al Centre d’Emergències, el gruix de neu pot ser superior a 5 cm a cotes superiors als 700 metres entre les 13’00 hores d’avui dissabte i les 01’00 de demà diumenge. El risc d’allaus, segons les últimes informacions del Servei Geològic, és fort grau (4) a l’Aran - Franja nord de la Pallaresa, amb la possibilitat d’allaus de plaques de grans dimensions al pas d’una persona, especialment a la vessant sud, sud-est i sud-oest. També podrien produir-se allaus naturals, tant de neu recent com de placa i podria, fins i tots, donar-se el cas que les allaus arribessin a les valls.

Durant aquest matí, els Bombers de la Generalitat han fet revisions amb vehicles terrestres als punts on hi havia major risc d’allaus. Un helicòpter ha pujat a primera hora per treballar també en aquestes tasques d’inspecció.

Segons el Servei Català de Trànsit, a hores d’ara hi ha 52 carreteres afectades per la neu: 4 estant tallades, en 38 és obligatori l’ús de cadenes i en 10 s’ha de circular amb precaució a causa de les plaques de gel. La majoria d’aquestes carreteres es troben a la demarcació de Lleida:

Tallades:

BV-4242 a Berga a causa del vent (Barcelona)

C28 al Port de la Bonaigua (Lleida)

C142b a Naut Aran per accedir al Pla de Beret (Lleida) N-141 al Port del Portillon (Lleida)

Recordem que des de les 8’00 hores s’ha obert el trànsit al túnel de Vielha en ambdós sentits de la marxa. No obstant, és necessari l’ús de cadenes.

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol recordar que cal informar-se de l’estat de la xarxa viària abans d’iniciar qualsevol tipus de trajecte a través del 012 i dels webs www.gencat.net/transit, www.mobilitat.net, especialment si s’han de fer desplaçaments a la zona dels Pirineus.

Cerdanyola del Vallès, 1 de febrer de 2003

15’30 hores