Activada l'alerta del Pla Infocat per un incendi forestal a Santa Cristina d'Aro [Actualitzada]

Els Bombers continuen treballant en un altre foc forestal que s'ha produït aquest migdia a Tivissa, i que ja ha estat co

query_builder   31 gener 2003 17:46

event_note Nota de premsa

Activada l'alerta del Pla Infocat per un incendi forestal a Santa Cristina d'Aro [Actualitzada]

Els Bombers continuen treballant en un altre foc forestal que s'ha produït aquest migdia a Tivissa, i que ja ha estat co

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 17’02 hores s’ha activat en fase d’alerta el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT, com a conseqüència del foc forestal que hores d’ara crema al terme municipal de Santa Cristina d’Aro.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l’incendi a les 15’48 hores. El foc s’ha iniciat als voltants del Golf Costa Brava i ha començat a estendre’s en direcció sud cap a la Pedralta, que és el punt més alt de la muntanya en aquest punt. Des d’aquí, les flames han començat a baixar la carena, per on continuen avançant.

Com a mesura preventiva, s’estan evacuant algunes urbanitzacions d’aquesta zona. En aquest sentit, Mossos d’Esquadra acaba d’informar del desallotjament d’un centenar de persones de les urbanitzacions Casanoves i Rosa Mar. No hi ha constància d’afectació ni en persones ni en propietats.

Pel que fa a l’afectació viària, i segons el Servei Català de Trànsit, està tallada la carretera GI-682, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. En aquests moments, i segons ens ha informat Fecsa-Endesa, es tenen detectades problemes de subministrament elèctric a la població de Castell-Platja d’Aro.

En les tasques d’extinció de l’incendi hi treballen un total de 15 dotacions terrestres, a les quals properament se n’afegiran d’altres. A causa de la tramuntana, els mitjans aeris no poden treballar. També col·laboren en les tasques d’extinció 10 patrulles dels Mossos d’Esquadra, així com efectius del Cos d’Agents Rurals.

D’altra banda, 14 dotacions de Bombers continuen treballant en el foc forestal que s’ha produït aquest migdia a Tivissa. El foc, que s’ha localitzat a “Los Burgans”, ha estat controlat a les 15’48 hores. El vent ha impossibilitat que els mitjans aeris treballessin en les tasques d’extinció. Segons les primeres estimacions, el foc ha afectat una superfície aproximada de 8 hectàrees.

En aquests moments, els Bombers de la Generalitat de Catalunya treballen en un total de 172 sortides. La majoria d’aquests serveis estan relacionats amb les fortes ratxes de vent que afecten diverses comarques catalanes. En una pròxima nota de premsa actualitzarem les dades relatives a l’evolució meteorològica i al seguiment dels serveis produïts per la neu i el vent.

Cerdanyola del Vallès, 31 de gener de 2003

17’30 hores