El Centre d’Emergències Nacional de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril (TRANSCAT) per l’accident d’un camió cisterna a l’autopista A-7.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats a les 18’14 hores de l’accident que havia sofert el camió al quilòmetre 106 dels carrils sentit sud de l’A-7, al terme municipal de Gualba (Vallès Oriental). La cisterna ha bolcat al carril de la dreta, que hores d’ara està tallat al trànsit entre els quilòmetres 106 i 106’500, segons informa el Servei Català del Trànsit.

La cuba anava buida en el moment de l’accident, però degut a què encara no se l’havia netejada, s’ha activat l’alerta del TRANSCAT, ja que la possible presència de vapors del producte que hi havia hagut (etanol) pot fer perilloses les tasques d’aixecament del vehicle accidentat. El conductor del camió ha resultat ferit.

En aquests moments, treballen a la zona 6 vehicles de Bombers. També hi ha una grua, preparada per aixecar el camió un cop s’hagi sanejat del tot l’interior de la cisterna, que ha sofert importants fisures a conseqüència de l’accident. Així, Bombers de la Generalitat treballen amb cel·leritat, llançant-hi aigua, i fins que hagi passat del tot el perill. És previsible que al llarg dels propers minuts el trànsit per l’A-7 sigui tallat totalment en els carrils en sentit sud.

Cerdanyola del Vallès, 17 d’octubre de 2003

19’20 hores