ACTIVAT EL PLA D'EMERGÈNCIES PER NEVADES EN SITUACIÓ D'ALERTA

En 31 comarques del país

query_builder   5 desembre 2002 12:37

event_note Nota de premsa

ACTIVAT EL PLA D'EMERGÈNCIES PER NEVADES EN SITUACIÓ D'ALERTA

En 31 comarques del país

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les informacions meteorològiques arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, a les 10’57 hores s’ha activat la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades (Neucat), a les següents comarques:

Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Val d’Aran, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Ripollès, Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Osona, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

El Servei de Meteorologia de Catalunya ha emès un comunicat de situació meteorològica de risc (SMR), informant sobre la possibilitat que es puguin acumular gruixos de neu d’entre 0 i 5 centímetres de neu en cotes superiors als 500 metres d’alçada en les comarques esmentades.

Des d’aquests moments, és convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns. Recordem, en aquest sentit, que depenent de l’evolució de la nevada, es pot produir el tall d’algunes carreteres, així com una afectació important del trànsit.

D’altra banda, recordeu que:

 cal evitar els desplaçaments llargs i innecessaris,

si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través de:

telèfon d’informació ciutadana, 012

web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

si heu de circular amb el vostre vehicle, equipeu-lo adequadament amb cadenes - el seu ús, en cas de nevades, serà obligatori -, llanterna, guants i un mapa de la zona per on penseu desplaçar-vos,

si sou a casa, tingueu un transistor amb piles i una llanterna. Us poden ser de molta utilitat en cas de tall del subministrament elèctric,

igualment, us pot ser de molta utilitat el disposar d’un telèfon mòbil,

si sou a una zona que es pot quedar aïllada a causa de la nevada, prepareu avituallament,

finalment, recordeu que en cas d’emergència heu de trucar al telèfon únic, 112.

S’emetrà un nou comunicat de premsa tan bon punt es disposi de més informació.

Cerdanyola del Vallès, 5 de desembre de 2002

11’30 hores