Desactivada l'Alerta del PLASEQTA per un incident a Clariant Ibérica

query_builder   8 juny 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta del PLASEQTA per un incident a Clariant Ibérica

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, comunica que la Consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, ha desactivat el PLASEQTA (Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona) a les 17:00 hores.

El PLASEQTA ha estat activat en ALERTA  com a conseqüència de que avui 8 de juny de 2004, a les 14:45 hores, s’ha produït un accident a l’empresa CLARIANT IBERICA, S.A., al terme municipal de Tarragona.

L’accident ha consistit en la fuita de 8 tones d’òxid de propilè d’una bomba de transvassament en la zona de càrrega de cisternes. El producte ha quedat contingut en la cubeta de retenció de l’àrea de bombes, on s’han desenvolupat les accions oportunes per tal de recuperar-lo i controlar la seva evaporació.

L’òxid de propilè és un líquid molt inflamable i volàtil, amb gran capacitat de reacció i que no presenta caràcter tòxic.

No ha hagut cap persona afectada, ni a l’interior ni a l’exterior de les instal·lacions.

L’empresa ha comunicat l’accident al CENCAT, d’acord als protocols establerts al PLASEQTA, el que ha motivat l’activació immediata del Pla, en Categoria 1 (sense afectació exterior de les instal·lacions industrials).

Amb l’activació s’ha endegat el procediment d’avisos i notificacions, entre els quals cal destacar els ajuntaments de Tarragona, Vilaseca i Salou, així com els diversos serveis d’emergències integrats en el PLASEQTA i indústries químiques properes.

En cap moment ha estat necessària l’activació del sistema d’avisos a la població, atès que no ha hagut risc a l’exterior de la indústria.

A més a més dels propis mitjans de l’empresa, han participat Bombers de la Generalitat i del Parc Químic Sud, no essent necessària l’activació de més recursos d’emergència.

CLARIANT IBÈRICA, S.A. fabrica tensioactius a partir de matèries primeres com l’òxid d’etilè i de propilè, entre d’altres. Els tensioactius són la base per a la fabricació d’altres productes com els detergents.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juny de 2004

17:53 hores