Informació relativa a dos incendis forestals

El primer foc s'ha registrat a Castellfollit de Riubregós (Anoia), mentre que el segon s'ha produït a Seguer (Conca de Barberà)

query_builder   10 octubre 2004 21:00

event_note Nota de premsa

Informació relativa a dos incendis forestals

El primer foc s'ha registrat a Castellfollit de Riubregós (Anoia), mentre que el segon s'ha produït a Seguer (Conca de Barberà)

La Direcció general d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en dos incendis forestals: un primer incendi s’ha registrat a les 11’02 hores (hora d’avís) d’aquest matí al Bosc del Tonic, al terme municipal de Castellfollit de Riubregós (Anoia); mentre que el segon s’ha produït prop de la urbanització El Seguer, a Querol (Alt Camp).

En aquest primer servei, a Castellfollit de Riubregós, hi han treballat un total de 17 dotacions (13 de terrestres i 4 d’aèries). El foc ha estat controlat a les 12’24 hores i ha afectat, segons dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, una vegada feta la perimetració, unes 3’75 hectàrees de rostoll i alguna alzina aïllada. Cap persona no ha resultat afectada ni s’ha hagut de desallotjar zones habitades. A les 19’19 hores es donava l’incendi per apagat i els vehicles que hi han participat tornaven als seus respectius parcs.

Hores d’ara continuen treballant-hi 4 dotacions, totes elles terrestres, per acabar de remullar bé la zona.

Bombers de la Generalitat estan treballant també en un altre foc forestal que s’ha produït a primeres hores d’aquest migdia (13’13 hores) al municipi de Pontils  (Conca de Barberà). El foc, concretament, es podria haver originat prop de la urbanització ‘El Seguer’, a uns 6 quilòmetres de Pontils. Immediatament s’han desplaçat fins al lloc del sinistre un total de 25 dotacions terrestres, que han estat reforçades per la intervenció de 8 mitjans aeris. D’entre aquests, dos eren avions amfibis que procedien de l’aeroport de Girona-Costa Brava, i que, havent carregat aigua al port de Barcelona, han participat en les tasques d’extinció.

Tot i que el foc tenia un front ample i era de mal accés, el vent, lleugerament aponentat ha bufat a favor de les flames i s’ha pogut controlar cap a les 19’24 hores. La superfície cremada (entre unes 6-10 hectàrees, segons les primeres estimacions fetes pel cos d’Agents Rurals) ha estat bàsicament de pi regenerat.

A l’hora de tancament d’aquest comunicat tots els mitjans aeris han retornat a base, i tan sols resten a la zona un total de 23 unitats terrestres (12 de comandament i 11 de reforç) per acabar de remullar bé la zona.

Cerdanyola del Vallès, 7 de juliol de 2004

21’00 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined