Desactivada l'Alerta per l'accident de trànsit a Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental)

query_builder   18 desembre 2004 20:50

event_note Nota de premsa

Desactivada l'Alerta per l'accident de trànsit a Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 20’45 hores ha desactivat la fase d’Alerta del Pla d’Emergències en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

El pla havia estat activat a les 12’25 hores a causa de l’accident de trànsit que havia patit un camió cisterna a la carretera C-59, al quilòmetre 28, al terme municipal de Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental). El camió, Renault amb matrícula de l’Estat Espanyol i que transportava 17 tones de propà, havia bolcat a la calçada sense que hi hagués cap altre vehicle implicat. El conductor del camió n’havia resultat il·lès.

Al lloc, hi han treballat, finalment, 8 vehicles dels Bombers de la Generalitat que han estabilitzat la cisterna. Fet això, els efectius dels bombers conjuntament amb els responsables de la companyia propietària de la cisterna han valorat que la millor opció per poder retirar el camió era realitzar el transvasament del producte en el mateix lloc de l’accident. Així doncs, a les 16’00 hores de la tarda ha començat el transvasament del producte cap a una altra cisterna.

A les 19’38 hores, finalitzat el transvasament, la cisterna accidentada s’ha retirat del lloc remolcada amb una grua i escortada pels Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat fins a Lliçà d’Amunt.

Segons el Servei Català de Trànsit, la circulació viària de la carretera C-59 ja està totalment normalitzada des de les 20’00 hores del vespre. Recordem que el trànsit en aquesta carretera havia estat tallat, en ambdós sentits de la marxa, a causa d’aquest accident i que els vehicles eren desviats per la N-141 en sentit sud i per la C-1413 en sentit nord.

Cerdanyola del Vallès, 18 de desembre de 2004

21’00 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined