FINALITZA EL TRANSVASAMENT DE L'ACCIDENT D'ALP I ES DESACTIVA LA FASE D'ALERTA DEL TRANSCAT

query_builder   26 agost 2004 23:30

event_note Nota de premsa

FINALITZA EL TRANSVASAMENT DE L'ACCIDENT D'ALP I ES DESACTIVA LA FASE D'ALERTA DEL TRANSCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 23’00 hores ha desactivat l’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses en Carretera i Ferrocarril de Catalunya (TRANSCAT) que s’havia activat a causa d’un camió bolcat aquesta tarda en una de les vies de circumval·lació d’Alp (Cerdanya).

Recordem que l’accident ha tingut lloc a les 14’48 hores (hora d’avís a Bombers de la Generalitat), provocant un vessament de la càrrega de matèria perillosa    -concretament d’hidròxid sòdic líquid en base forta- que portava aquest vehicle.

La quantitat de líquid vessada ha estat d’uns 200-300 litres, que han anat a parar a l’asfalt de la via. Bombers de la Generalitat hi ha treballat amb 10 dotacions terrestres i també hi ha destinat un helicòpter. Els efectius destinats a la zona de l’incident han col·locat, com a mesura preventiva, una paret de sorra, per tal de contenir el producte vessat.

D’altra banda, el vehicle que a última hora ha realitzat el traspàs del producte remanent de la cuba bolcada, pertany a l’empresa Samat España Transportes Químicos, S.A., i ha utilitzat un vehicle amb capacitat per a uns 20.000 litres. La maniobra s’ha realitzat amb èxit i ha durat unes dues hores. Aquesta ha estat supervisada en tot moment per Bombers de la Generalitat i tècnics de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) i de la Junta de Residus.

Un cop retirada la cisterna afectada s’ha donat per finalitzada l’alerta i tan sols queda per realitzar la maniobra d’aixecament de la tractora per part d’una grua.

Cerdanyola del Vallès, 26 d´agost de 2004

23’30  hores