Continua activada l'alerta del NEUCAT a la Vall d'Aran

El perill d'allaus a l'Aran-Franja Nord Pallaresa és fort

query_builder   29 desembre 2004 19:36

event_note Nota de premsa

Continua activada l'alerta del NEUCAT a la Vall d'Aran

El perill d'allaus a l'Aran-Franja Nord Pallaresa és fort

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil (DGESC) informa que continua activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) a la comarca de la Vall d’Aran, en base a les prediccions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (podeu consultar les prediccions al web www.meteocat.com). Continua actiu l’avís de Prealerta a les comarques de l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

És per això que, des de la DGESC volem recordar que:

 cal evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu.  Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través del telèfon d’informació ciutadana, 012; del  web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit; del portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net i del web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès un avís on l’estimació de perill d’allaus és FORT a la zona de l’Aran- Franja Nord Pallaresa. Segons aquest comunicat en aquesta zona hi ha acumulada una capa de neu recent d’uns 60 cm que es presenta freda i sense cap cohesió. La precipitació en forma de neu i el vent que s’esperen per avui, seguiran formant plaques de neu.

Així, recordeu que:

· cal que us mantingueu informats de l’evolució meteorològica, bé sigui a través dels mitjans de comunicació o del telèfon d’informació ciutadana, 012.

· si feu activitats de muntanya, informeu-vos abans de l’inici de les mateixes de l’estat de les rutes que voleu seguir;

· si voleu fer activitats a la neu, no realitzeu excursions fora de pistes. Les informacions del Servei Meteorològic indiquen la persistència del perill d’allaus.

· en cas d’emergència, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

Cerdanyola del Vallès, 29 desembre de 2004

18’30 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined