L’empresa Ripleg SAU, que es dedica a la subcontractació de transformació de planxa i cablejats, inverteix més de 875 mil euros en la modernització de les instal·lacions de la planta a Ripoll (Ripollès).

El Departament de Treball i Indústria ha donat suport a aquest iniciativa que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa d’augmentar la seva capacitat productiva i millorar la qualitat dels seus processos i serveis.

El projecte consisteix en la construcció i millora de les naus, així com en la renovació de maquinària i la incorporació d’elements per augmentar la productivitat i la flexibilitat de l’empresa, i les condicions laborals dels treballadors. Les inversions més destacades son un nou làser més ràpid i potent amb càrrega i descàrrega automàtica, i una punxonadora, també amb càrrega i descàrrega automàtica, que augmenten la capacitat productiva. També es pretén incorporar elements que facin més còmode i àgil la tasca de l’operari, que a més d’augmentar la qualitat de lloc de treball, permetrà l’augment de la producció.

Ripleg SAU va ser fundada el 1988 amb la intuïció que el mercat de la subcontractació anava a més. Entre el 1990 i el 2000 van ampliar la capacitat i créixer industrialment. Des d’un local de 700 m2 i maquinària bàsica, fins als 5.000 m2 i un equip de maquinària extens, que es renova constantment.

En l’actualitat, Ripleg SAU ofereix al mercat la subcontractació de tot tipus de productes fets a planxa, cablejats elèctrics i muntatges. Entre els principals destinataris destaquen Catalunya, València, Madrid, el País Basc, Saragossa, França, Dinamarca, Noruega i Suècia i Irlanda.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 9,2 milions d’euros en incentius durant el 2003, uns ajuts que han generat una inversió de més de 140 milions d’euros en 276 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.