Solà reclama als fabricants de telèfons mòbils que incloguin el català en els aparells

El conseller també insisteix en l'aposta del Govern català pel programari lliure durant l'entrevista amb Joan Barril

query_builder   25 febrer 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Solà reclama als fabricants de telèfons mòbils que incloguin el català en els aparells

El conseller també insisteix en l'aposta del Govern català pel programari lliure durant l'entrevista amb Joan Barril

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha reclamat en el decurs d’una entrevista a COM Ràdio amb Joan Barril aquest matí, que els fabricants de telèfons mòbils incloguin la llengua catalana entre les opcions del menú. Actualment, només algunes de les empreses que comercialitzen telèfons mòbils al nostre país inclouen aquesta opció. Solà ha descartat qualsevol opció normativa en aquest sentit, però en canvi ha destacat la força de la Generalitat com a client d’aquestes companyies i ha recordat que "si és veritat la dita de qui paga, mana, potser aniria sent hora que tots plegats exigim que els telèfons mòbils incloguin el nostre idioma".

També el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI, Oriol Ferran, s’ha referit a aquesta qüestió durant la ponència inaugural de la "II Jornada anual sobre la societat de la informació" que es fa avui durant tot el dia al Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Ferran s’ha mostrat optimista i ha afirmat que ben aviat hi podria haver canvis d’actitud en les companyies fabricants que fins ara no han estat sensibles a la incorporació del català en el programari dels seus terminals. A més, segons el secretari, "les companyies que han estat receptives al tema lingüístic han ampliat el seu mercat en part gràcies a aquest fet".

Durant l’entrevista amb Joan Barril, el conseller Solà ha tornat a remarcar el compromís del Govern català amb el programari lliure o obert i ha justificat aquesta aposta en què hi ha més garanties pel que fa a la confidencialitat de les dades dels ciutadans, s’afavoreix la innovació i es facilita la producció de programari en català.