Plasfi guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Fabrica i manipula poliuretà per a l'aïllament tèrmic

query_builder   7 juliol 2004 09:30

event_note Nota de premsa

Plasfi guanya el Premi a la Innovació Tecnològica 2004 de la Generalitat de Catalunya

Fabrica i manipula poliuretà per a l'aïllament tèrmic

Plasfi (Santa Coloma de Queralt), especialitzada en la manipulació i fabricació de sistemes de poliuretà destinats principalment a aïllament tèrmic per a la construcció, ha estat guardonada amb el Premi a la Innovació Tecnològica 2004, que la Generalitat de Catalunya atorga a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) a les empreses catalanes que els darrers anys han dut a terme una excel·lent tasca en la gestió de la innovació. La seva aposta per la recerca, el desenvolupament i la innovació i l’establiment d’una definició clara de les seves competències han estat factors decisius perquè aquesta empresa tarragonina hagi estat distingida amb aquest Premi.

Juntament amb Plasfi, el Departament de Treball i Indústria ha concedit els Premis IT a Ausa i Henkel Ibérica. Les tres empreses rebran el premi el proper 17 de novembre dins del Fòrum de la Innovació. En el mateix acte es lliuraran els Premis a la Qualitat.

Els Premis IT s’emmarquen dins del Pla d’innovació de Catalunya 2001-04, que té com a objectiu principal reforçar la capacitat d’innovació de les empreses catalanes.

Plasfi, la innovació enfocada a competències

Plasfi ha apostat des dels seus inicis per a la recerca, el desenvolupament i la innovació. Provad’això és que el seu departament d’R+D, format per 9 persones, coordina en l’actualitat 27 projectes d’innovació. Durant aquest any, aquest departament preveu créixer amb la incorporació de tres persones més, l’ampliació del seu laboratori i la instal·lació d’una planta pilot que permeti fer l’escalat de laboratori a fàbrica.

Així mateix, al llarg dels anys, aquesta empresa tarragonina ha après a desenvolupar el poliuretà en els diferents sectors del mercat aplicant el concepte de benchmarking i retroalimentació per part dels clients. El desenvolupament d’aquesta tècnica l’ha conduït a descobrir noves aplicacions per als seus materials.

En matèria d’innovació, cal destacar també la seva col·laboració amb centres tecnològics i d’investigació com ASCAMM, CDEI, CITCEA i URV.

Amb una plantilla de 54 treballadors, Plasfi, nascuda el 1980, va obtenir durant el 2003 una facturació de 26,74 milions d’euros, amb 6 noves famílies de productes els darrers tres anys. En matèria d’R+D+I. Un 7% de la plantilla treballa en aquest departament.

A banda de la seva presència a Espanya, Plasfi també es troba present en els mercats exteriors, on destina prop del 30% de la seva producció, principalment a Amèrica del Sud i del Centre, el Nord d’Àfrica i la Unió Europea.