La Generalitat posa en marxa un web de participació sobre el Pla de Recerca i Innovació 2005-2008

El Govern té previst aprovar el Pla abans no s'acabi l'any

query_builder   7 octubre 2004 15:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa en marxa un web de participació sobre el Pla de Recerca i Innovació 2005-2008

El Govern té previst aprovar el Pla abans no s'acabi l'any

Aquest matí s’ha posat en marxa el web del I Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2005-2008, amb l’objectiu d’incentivar la participació ciutadana i recollir les opinions dels qui hi vulguin fer alguna aportació. La redacció final del document hauria d’estar enllestida abans de final d’any per a la seva aprovació per part del Govern.

El web del PRI (www.gencat.net/pricatalunya) forma part d’un conjunt d’accions per donar a conèixer el Pla que regirà la recerca i la innovació a Catalunya durant els propers anys. Entre aquestes accions hi ha les presentacions públiques que representants del CIRIT, el DURSI i el CIDEM han fet entre els sectors més directament implicats i a diverses capitals catalanes. Aquest matí, per exemple, s’ha presentat el PRI a Girona, en un acte organitzat conjuntament amb la UdG.

El PRI 2005-2008 és el primer Pla elaborat pel Govern de Catalunya que uneix les polítiques de recerca i d’innovació, que fins ara elaboraven separadament el DURSI i el Departament de Treball i Indústria. En l’àmbit de recerca, el PRI marcarà la línia estratègica i les polítiques necessàries per assolir un dels objectius finals d’aquest Pla: una inversió en R+D equivalent al 2% del PIB al final de la legislatura.

Algunes línies mestres del PRI per arribar a aquest objectiu seran: l’estímul a les inversions del sector privat en R+D; el suport als centres de recerca amb participació de la Generalitat; la reclamació d’una major presència del CSIC a Catalunya, amb centres estatals de gestió participada per la Generalitat; polítiques actives per incorporar nous investigadors al sistema de recerca català; la potenciació de la col·laboració entre universitats, centres de recerca i món empresarial; l’impuls a la difusió científica; i la creació d’una oficina que assessori el Parlament en temes de ciència i tecnologia.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined